Όταν έφτιαξα το γλυκό του κουταλιού φράπα ή κίτρο αν προτιμάτε, κράτησα το ξύσμα που αφαίρεσα από τις φλούδες με το ειδικό εργαλείο κι έφτιαξα λικέρ όπως είχαμε πει. Κι ενώ μέχρι τότε πίστευα πως το λικέρ λεμόνι είναι ό,τι καλύτερο, ήρθε αυτό το λικεράκι να με διαψεύσει. Τους τρέλανε όλους!
Υλικά
- Το ξύσμα από 8 κίτρα ή φράπες
- 200γρ. ζάχαρη
- 1 ½ λίτρο τσικουδιά ή βότκα ή τσίπουρο καλής ποιότητας
Για το σιρόπι
- 250ml νερό
- 250γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Παίρνετε το ξύσμα από τα κίτρα με το ειδικό εργαλείο. Το βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και λίγη τσικουδιά και τα χτυπάτε να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.
- Ρίχνετε την υπόλοιπη τσικουδιά σε ευρύχωρο βάζο και προσθέτετε τον πολτό που φτιάξατε. Κλείνετε το βάζο ερμητικά με το καπάκι, ανακινείτε και το αφήνετε για 8-10 μέρες σε σκοτεινό μέρος.
- Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
- Σουρώνετε το μίγμα της τσικουδιάς περνώντας το από σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι και προσθέτετε το κρύο σιρόπι. Ανακινείτε δυνατά. Μεταφέρετε το λικέρ σε μπουκάλια που διατηρείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.