Το τσιζκέικ στην πολύ σοκολατένια εκδοχή του με σοκολάτα «από την κορφή ως τα νύχια» και παρέα του φουντούκια είναι μια απίθανη τούρτα.
Υλικά:
για τη βάση:
- 200γρ. μπισκότα digestive
- 50γρ. φουντούκια ψημένα και κοπανισμένα σε σκόνη
- 125γρ. κουβερτούρα λιωμένη
για τη σοκολατένια κρέμα τυριού:
- 800 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
250 ml κρέμα γάλακτος
50γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη - 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
- 50ml κονιάκ ή λικέρ κρέμα φουντουκιού
- 100γρ. φουντούκια ψημένα και κοπανισμένα σε σκόνη
για την επικάλυψη:
- 125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
- 125γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ. σούπας κονιάκ ή άλλο ποτό της επιλογής σας
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μπλέντερ μπισκότα να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύετε σε ένα μπολ με τα φουντούκια και τη λιωμένη σοκολάτα να γίνουν ομοιόμορφη πάστα.
- Στρώνετε με αυτήν τον πάτο ενός πυρέξ ή ενός ταψιού με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 26εκ. πιέζοντάς το με κουτάλι ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα και το αφήνετε στο ψυγείο όσο θα ετοιμάζετε την κρέμα.
- Λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με σπάτουλα. Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και το τυρί μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει. Προσθέτετε το κονιάκ ή το λικέρ και μετά τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας.
- Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέσετε στο μείγμα και τα φουντούκια, ανακατεύετε με σπάτουλα να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το νέο μείγμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο.
- Δυο ώρες αργότερα φτιάχνετε το γλάσο της επικάλυψης: Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε μπρίκι πάνω σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση και τη σοκολάτα σε ένα μπολ. Περιχύνετε τη σοκολάτα με την καυτή κρέμα. Ανακατεύετε μετά από ένα λεπτό με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στο τέλος ανακατεύετε και το κονιάκ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα περιχύνετε με αυτό την επιφάνεια του τσιζκέικ και το αφήνετε ξανά στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
- Αφαιρείτε το τσέρκι και μεταφέρετε το γλυκό σε πιατέλα για να σερβίρετε.