Μια εντυπωσιακή και υπέροχη τούρτα. Δεν θα σας παιδέψει καθόλου να τη φτιάξετε αλλά θα σας βγάλει ασπροπρόσωπoυς σε κάθε περίπτωση. Αν θέλετε να την κάνετε όλη σοκολατένια, τότε διπλασιάστε τη δόση της μους. Θα σας περισσέψει και λίγο για… προσωπική σας χρήση. Καλή επιτυχία και στις δύο περιπτώσεις!
Υλικά για μια τούρτα διαμέτρου 23εκ.
- 250γρ. φύλλο κανταΐφι
- 75γρ. αμύγδαλα
- 100γρ. βούτυρο αγελαδινό σε μικρά κυβάκια
Για τη σοκολατένια μους
- 250γρ. σοκολάτα σε κομματάκια
- 125γρ. γάλα πλήρες
- 250ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για τη διακόσμηση
- 250ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
- Λίγο ξύσμα σοκολάτας
- Καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
- Πρώτα ετοιμάζετε τη μους: βάζετε το γάλα στη φωτιά μέσα σε ένα κατσαρολάκι να κάψει και μόλις κάνει να φουσκώνει το τραβάτε από τη φωτιά και περιχύνετε με αυτό τα κομματάκια της σοκολάτας που έχετε τοποθετήσει από πριν σε ένα μπολ.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει τη σφιχτή υφή του γιαουρτιού. Ανακατεύετε τη σοκολάτα με μια σπάτουλα (που έχει στο μεταξύ μισολιώσει) μέχρι να λιώσει εντελώς και στη συνέχεια τη ρίχνετε στη χτυπημένη κρέμα και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα.
- Αφήνετε τη μους στο ψυγείο για μερικές ώρες ή καλύτερα μέχρι την επόμενη μέρα έτσι ώστε να σφίξει καλά.
- Την επομένη προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC και ετοιμάζετε το κανταΐφι: Κρατάτε το μισό στην άκρη και αρχίζετε να αφρατεύετε το υπόλοιπο ξαίνοντάς το. Πιάνετε λίγο λίγο το κανταΐφι και το απλώνετε ομοιόμορφα σε ταψάκι βουτυρωμένο με διάσταση 23εκ. Κατά τον ίδιο τρόπο απλώνετε το υπόλοιπο κανταΐφι σε δεύτερο ταψάκι. Πασπαλίζετε με το τριμμένο αμύγδαλο, μοιράζετε ομοιόμορφα από πάνω τα κυβάκια του βουτύρου και τα βάζετε να ψηθούν στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
- Όταν θέλετε να στήσετε την τούρτα, με μια σπάτουλα μεταφέρετε προσεκτικά το πρώτο δίσκο κανταϊφιού σε πιατέλα.
- Χτυπάτε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Σε μια δεύτερη σακούλα ζαχαροπλαστικής μεταφέρετε τη μους σοκολάτας.
- Με τη μους σοκολάτας κόβετε ροζέτες μέχρι να καλύψετε όλη την επιφάνεια του δίσκου. Σκεπάζετε με το δεύτερο δίσκο κανταϊφιού και καλύπτετε την επιφάνεια με ροζέτες από μους σοκολάτας και σαντιγί που τοποθετείτε εναλλάξ και με διακοσμητικό τρόπο. Πασπαλίζετε με τριμμένο αμύγδαλο και λίγο ξύσμα σοκολάτας αν θέλετε και η τούρτα είναι έτοιμη να τη σερβίρετε. Είναι στην καλύτερη φάση της, γιατί όταν θα μείνει στο ψυγείο μια μέρα θα μαλακώσει το κανταΐφι από την υγρασία του ψυγείου και δεν θα είναι τόσο τραγανό όσο τώρα.