Το σορμπέ των φρούτων προσφέρεται συχνά στα επίσημα γεύματα μεταξύ πρώτου και κυρίως πιάτου, έτσι για να αλλάξει γεύση και να προετοιμάσει τον ουρανίσκο για πολύ μεγάλες στιγμές. Το σορμπέ λεμόνι, είναι γλυκό και ξινό μαζί, δροσερό και πάνω απ’ όλα ξεδιψαστικό και υπέροχο, όποια ώρα και στιγμή κι αν το γευτείς. Κατά τη γνώμη μου πάντα!
Υλικά
- 250γρ. ζάχαρη
- 350ml νερό
- 25ml τσίπουρο
- 125ml χυμό λεμονιού (από 6-8 λεμόνια περίπου)
- 2 λεμόνια, το ξύσμα τους
Εκτέλεση
- Βάζετε σε κατσαρολάκι και ζεσταίνετε τη ζάχαρη μαζί με το νερό, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας στην αρχή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύετε μέσα και το τσίπουρο και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει. Ανακατεύετε στο ενδιάμεσο 2-3 φορές με πιρούνι για να αφρατέψει.
- Σερβίρετε το σορμπέ καλά παγωμένο μέσα σε ποτήρια κόβοντας σε μπάλες με το σκουπ του παγωτού.