Ένα κέικ ζουμερό, δροσερό και αρωματικό σαν την άνοιξη. Χρησιμοποιήστε το καλύτερο βούτυρο και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει σε υφή, ευωδιά και γεύση!
Υλικά για μια μέτρια φόρμα με τρύπα στη μέση
- 225γρ. βούτυρο LURPAK σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 225γρ. ζάχαρη
- 225γρ. αλεύρι φαρίνα
- 4 αβγά
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
- 1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
- 225γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
Για τη διακόσμηση
- 250γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 3 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχας
- λίγη ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Πρώτα ετοιμάζετε τις φράουλες της διακόσμησης: Τις κόβετε στη μέση, τις ρίχνετε σε ένα μπολ, τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, τις ραντίζετε με το λικέρ μαστίχας, ανακατεύετε και τις αφήνετε σκεπασμένες στο ψυγείο να μαριναριστούν.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 – 175οC και βουτυρώνετε τη φόρμα σας
- Χτυπάτε σε μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν λίγο και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη βανιλίνη, τη φαρίνα και σταματάτε το μίξερ όταν γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
- Τέλος ρίχνετε τις φράουλες και ανακατεύετε με σπάτουλα να πάνε παντού.
- Ρίχνετε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί καλά έως μέσα. Το ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά το ξεφορμάρετε πάνω σε σχάρα να κρυώσει.
- Το μεταφέρετε σε πιατέλα και διακοσμείτε με ζάχαρη άχνη. Πριν σερβίρετε προσθέτετε και τις μαριναρισμένες φράουλες.