Δροσερό, αρωματικό, με ζωηρό κίτρινο χρώμα και εξωτικό ταμπεραμέντο, το σορμπέ μάνγκο είναι από τα καλύτερα σορμπέ που μπορείτε να σερβίρετε!
Υλικά
- 150γρ. ζάχαρη
- 300ml νερό
- 25ml τσίπουρο
- 5 φυλλαράκια μέντα ή δυόσμο
- 500γρ. μάνγκο σε κομματάκια
- 1/2 λεμόνι χυμός και ξύσμα
Εκτέλεση
- Βάζετε σε κατσαρολάκι και ζεσταίνετε τη ζάχαρη μαζί με το νερό, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας στην αρχή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνετε το δυόσμο ή την μέντα και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατεύετε μέσα και το τσίπουρο και αφήνετε το σιρόπι στην άκρη.
- Καθαρίζετε και κόβετε το μάνκο σε κομματάκια. Το ζυγίζετε και το βάζετε στο μπλέντερ. Το βάζετε στο μπλέντερ και το πολτοποιείτε προσθέτοντας το σιρόπι σταδιακά.
- Το αφήνετε να κρυώσει και το παγώνετε στην παγωτομηχανή πριν το μεταφέρετε σε μπολ και το αφήσετε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
- Σερβίρετε το σορμπέ καλά παγωμένο μέσα σε ποτήρια διακοσμώντας με κομματάκια από φρέσκο μάνγκο και φύλλα δυόσμου.