Φραουλένια γεύση, έντονο ροζ χρώμα, αέρινη υφή. Και είναι τόσο δροσερή αυτή η μους! Φτιάξτε την όσο υπάρχουν ακόμη οι υπέροχες φράουλες. Διαλέξτε τις πιο μικρές από όλες και μην τις αφήσετε να περιμένουν πολύ στο ψυγείο γιατί στο τέλος θα χρειαστεί να τις κάνετε μαρμελάδα. Αλλά και γι’ αυτό το ενδεχόμενο σας έχω συνταγή, μην ανησυχείτε…
Υλικά για 8 άτομα
- 350γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες (καθαρό βάρος)
- 4 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχα
- 2 αβγά
- 200γρ. ζάχαρη
- 50γρ. νερό
- 350ml κρέμα γάλακτος
- 4 ζελατίνες μικρές (6.6γρ.)
Για το σερβίρισμα
- Λίγη μαρμελάδα φράουλα σπιτική ή του εμπορίου ή μερικές φρέσκες φράουλες ή και τα δύο
Εκτέλεση
- Βάζετε τις ζελατίνες να μουλιάσουν σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό για ένα 10λεπτο.
- Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις φράουλες μαζί με το λικέρ της μαστίχας.
- Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι να πάρουν βράση ανακατεύοντας στην αρχή να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση το σιρόπι ξεκινάτε να χτυπάτε μέσα σε ένα μπολ τα αβγά με μίξερ χειρός. Αφού βράσει για 2 λεπτά το σιρόπι, το τραβάτε από τη φωτιά και όπως είναι καυτό ξεκινάτε να το ρίχνετε στα αβγά σε ροή συνεχή σαν κορδόνι καθώς εξακολουθείτε να τα χτυπάτε και με το μίξερ πάντα σε λειτουργία,. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα του αβγού να ασπρίσει, να φουσκώσει και να κρυώσει.
- Ξεχωριστά χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Σταματάτε το μίξερ και ενσωματώνετε στην σαντιγί το μείγμα των αβγών ανακατεύοντας με σπάτουλα.
- Βάζετε τη μουλιασμένη ζελατίνα με λίγο νερό σε ένα μπρικάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά να λιώσει ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι και μετά την ανακατεύετε με το χυμό της φράουλας πολύ καλά. Ύστερα ενσωματώσετε όλο το χυμό της φράουλας στην υπόλοιπη μους. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στο τέλος το μοιράζετε τη μους σε 8 ποτηράκια που αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Σερβίρετε προσθέτοντας σε κάθε ποτηράκι από λίγη μαρμελάδα φράουλα και από μια φράουλα φρέσκια, αν θέλετε. Εμένα μου τελειώσανε και δεν έβαλα στη φωτογράφηση.