Απίστευτα νόστιμο κέρασμα. Περισσότερο το φουντούκι κι η καραμέλα από ότι η σοκολάτα, αλλά υπέροχο! Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε μια γιορτή που θέλετε να έχετε διάφορα κεράσματα.
Υλικά για 30 κομμάτια περίπου:
- 200γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
- ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
- 200γρ. φουντούκια
Εκτέλεση
- Για τα καραμελωμένα φουντούκια: Βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνετε ελαφρά τα φουντούκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά.
- Βάζετε τη μισή ζάχαρη σε βαρύ τηγάνι και το τοποθετείτε πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να σκουραίνει και να υγροποιείται στην περιφέρεια του τηγανιού η ζάχαρη, πιάνετε το τηγάνι από το χερούλι και το κουνάτε κυκλικά, ενώ προσθέτετε σταδιακά και την υπόλοιπη ζάχαρη. Το ακουμπάτε στη φωτιά, το ξανακουνάτε κι επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη.
- Τότε προσθέτετε τα ψημένα φουντούκια και με ξύλινη σπάτουλα τα ανακατεύετε να σκεπαστούν παντού με την καραμέλα. Αδειάζετε το μίγμα πάνω σε λαδόκολλα και το ισιώσετε με τη σπάτουλα. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς για να σταθεροποιηθεί. Θα γίνει ένα συμπαγές μονοκόμματο πράγμα από καραμέλα και φουντούκια. Το σπάζετε μετά σε μικρά κομμάτια που θα περιλαμβάνουν από 3 έως 4 φουντούκια το καθένα.
- Στο μεταξύ βάζετε την σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί. Κατεβάζετε τη λιωμένη σοκολάτα από το σκεύος και ανακατεύετε λίγο με σπάτουλα να πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτας. Με μια τσιμπίδα παίρνετε και βουτάτε ένα ένα τα κομμάτια με τα καραμελωμένα φουντούκια στη σοκολάτα. Τα βγάζετε πάνω σε λαδόκολλα να κρυώσουν εντελώς και να σταθεροποιηθούν. Μετά αν θέλετε, τα αφήνετε και λίγο στο ψυγείο.
- Μεταφέρετε τα σοκολατένια βραχάκια σε φοντανιέρα και έτοιμα για σερβίρισμα!