Είναι πολύ πολύ γευστικά αυτά τα κεκάκια. Και πολύ σοκολατένια επίσης. Θα τα προσφέρετε μαζί με τσάι ή καφέ, θα τα σερβίρετε στο κυριακάτικο πρωινό τραπέζι ή θα τα δόσετε σαν κολατσιό στην πιτσιρικαρία στο σχολείο. Καλά πάρτε και κανένα στο γραφείο.
Υλικά για 12 κομμάτια
- 175γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη soft
- 175γρ. ζάχαρη
- 175γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3 αβγά
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμός από το μισό)
- 50γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 125γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 – 180οC και τοποθετείτε χαρτάκια στις 12 υποδοχές ενός ταψιού ειδικό για μάφινς.
- Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή πολύ προσεκτικά στα μικροκύματα. Πρώτα ρυθμίζετε το φούρνο στα 40-50΄΄, ανακατεύετε τη σοκολάτα με σπάτουλα και μετά άλλο λίγο, ανάλογα πόσο λιωμένη είναι.
- Χτυπάτε σε μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Τέλος ρίχνετε και ανακατεύετε ελαφρά μέσα στο μείγμα του κέικ τη λιωμένη σοκολάτα, γιατί δεν θέλουμε να ενσωματωθεί πλήρως, αλλά να κάνει νερά.
- Με ένα κουτάλι μοιράζετε το μείγμα στα χαρτάκια ή σε ατομικά φορμάκια σιλικόνης (όπως αυτά στη φωτο) και ψήνετε τα κεκάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τα ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά τα βγάζετε μαζί με τα χαρτάκια τους πάνω σε σχάρα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.
Σημείωση: αν τα θέλετε ακόμη πιο σοκολατένια τα διακοσμείτε από πάνω με μια γκανάς σοκολάτας.