Άσπρο και μαύρο. Ή μάλλον μαύρο και άσπρο. Τέλος πάντων! Αυτή η τουρτίτσα είναι πολύ εμφανίσιμη και εντυπωσιακά σοκολατένια. Άσε που φτιάχνεται εύκολα και πολύ γρήγορα. Φτιάξτε τη κι εσείς και θα έρθετε στα λόγια μου…
Υλικά
- 1 κουτί μπισκότα τύπου digestive ή ό,τι άλλα σας βρίσκονται στο ντουλάπι (250γρ.)
- 80γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κουτ. σούπας κακάο
- Λίγη κανέλα
- Λίγο τζίντζερ σε σκόνη
Για το μείγμα της λευκής σοκολάτας
- 150 ml γάλα
- 400 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Για το μείγμα της σκούρας σοκολάτας
- 150 ml γάλα
- (προαιρετικά) λίγο κάρδαμο κοπανισμένο σε σκόνη (στη μύτη του κουταλιού)
- 400 γρ. κουβερτούρα
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
- Πρώτα ετοιμάζετε το μείγμα της λευκής σοκολάτας: Βάζετε σε ένα μέτριο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνετε το γάλα μαζί με τη λευκή σοκολάτα. Προσοχή η φωτιά σας πρέπει να είναι χαμηλή για μην σας πιάσει η σοκολάτα. Ξεκινάτε λοιπόν να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Λίγο πριν λιώσει εντελώς κατεβάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ολοκληρώνετε ανακατεύοντας μέχρι η σοκολάτα και να λιώσει εντελώς. Αφήνετε να κρυώσει λίγο ρίχνετε μέσα το γιαούρτι και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί.
- Κάνετε ακριβώς την ίδια διαδικασία για το μείγμα της σκούρας σοκολάτας, μόνο που προσθέτετε στο γάλα και το καρδάμωμο (κακουλέ) αν χρησιμοποιήσετε. Αφήνετε τα δύο μείγματα να περιμένουν.
- Ετοιμάζετε τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σπάζετε τα μπισκότα στο μούλτι σε δύο δόσεις. Τους προσθέτετε το κακάο, τα μπαχαρικά και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε για λίγο ακόμη να γίνουν όλα ένα ομοιογενές μείγμα σαν βρεγμένη άμμος. Στρώνετε με λαδόκολλα τον πάτο από μια φόρμα από την οποία μπορεί να αποσπαστεί και την μαγκώνετε μαζί με τον πάτο και το τσέρκι κλείνοντας από την ασφάλεια.
- Απλώνετε μέσα το μείγμα του μπισκότου, το πατάτε να ισιώσει με την ανάποδη ενός κουταλιού και το ψήνετε για 10 λεπτά. Το ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να κρυώσει.
- Στρώνετε τότε πάνω του πρώτα το μείγμα της λευκής σοκολάτας και μετά το δεύτερο το σκούρο. Με μια σπάτουλα ανακατεύετε ως κάτω και κάνετε κύκλους και δύνες ώστε να δημιουργηθούν σχήματα πάνω στην τούρτα. Την αφήνετε στο ψυγείο να δέσει και να σταθεροποιηθεί καλά.
- Τότε μόνο την ξεφορμάρετε περνώντας ένα μαχαίρι γύρω από το τσέρκι και με τη βοήθεια της λαδόκολλας μεταφέρετε την τούρτα σε πιατέλα. Τραβάτε τη λαδόκολλα και σερβίρετε αμέσως!
Σημείωση:
Δεν είναι απαραίτητο να ψήσετε την μπισκοτένια βάση, απλώς έτσι γίνεται πιο τραγανή.
3 comments
Τη διαμετρο της φορμας θα ηθελα παρακαλω
20-21εκ.
Ζαχαρι δεν βαζετε καθολου…δεν χρειαζεται;