Μια νότα φρουτένιας δροσιάς μετά το φαγητό είναι ότι πρέπει τώρα το καλοκαίρι. Είναι τόσο δροσερή αυτή η γρανίτα, με τόσο εντυπωσιακό χρώμα και φτιάχνεται τόσο εύκολα που είναι κρίμα να μην τη φτιάξετε και να τη μοιραστείτε με φίλους κι αγαπημένους. Άσε που είναι πολύ πιο αθώα από ένα παγωτό.
Υλικά για 6 άτομα
- 2 φλιτζάνια κεράσια
- 1 ½ φλιτζάνι νερό
- ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
- ½ λεμόνι
- 3 φύλλα αρμπαρόριζας
- 1 κουτ. σούπας λικέρ βύσσινο ή κονιάκ
Εκτέλεση
- Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και όταν πάρει βράση προσθέτετε την αρμπαρόριζα. Με ένα μαχαιράκι κόβετε επιφανειακά τη φλούδα του λεμονιού και την ρίχνετε κι αυτή στο κατσαρολάκι. Βράζετε το σιρόπι για 10 λεπτά. Αφήνετε να γίνει χλιαρό και τότε το σουρώνετε και του προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και το λικέρ ή το κονιάκ.
- Στο μεταξύ πλένετε και ξεκουκουτσώνετε τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο. Τα ρίχνετε στο μπλέντερ σε δύο δόσεις και τα πολτοποιείτε μαζί με το σιρόπι, το οποίο προσθέτετε επίσης σε 2 δόσεις.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο με καπάκι και το βάζετε στην κατάψυξη για 12 ώρες τουλάχιστον να παγώσει. Στο ενδιάμεσο ανακατέψτε το 2-3 φορές με πιρούνι να αφρατέψει λίγο.
- Σερβίρετε τη γρανίτα σε ποτήρια διακοσμώντας με φρέσκα κεράσια.
Σημείωση
Αν θέλετε να φτιάξετε γρανίτες για τα παιδάκια σας, παραλείψτε το ποτό και μοιράστε το μείγμα στις ειδικές φορμίτσες για ξυλάκι γρανίτας και παγώστε την μετά.