To τράιφλ είναι ένα επιδόρπιο της τελευταίας στιγμής που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία για να το φτιάξετε. Απλώς βεβαιωθείτε πως έχετε στο ψυγείο σας 1-2 λεμόνια και γιαούρτι στραγγιστό και στο ντουλάπι σας γλυκό του κουταλιού και μπισκότα. Εγώ χρησιμοποίησα τη μαρμελάδα φραγκοστάφυλο με κρασί της Γιαμ που είναι ένα καταπληκτικό προϊόν, κάτι ανάμεσα σε μαρμελάδα και γλυκό κουταλιού γιατί περιέχει ολόκληρα κομμάτια φρούτου. Το πιο σημαντικό σε αυτό το επιδόρπιο δεν είναι η ευκολία και η ταχύτητα της παρασκευής του, αλλά το πόσο νόστιμο είναι και το πόσο πολύ αρέσει!!
Υλικά για 4 άτομα
- 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
- Μπισκοτάκια λεμονιού με αμύγδαλα και καρύδα (βλέπε συνταγή) ή άλλα του εμπορίου
- Γλυκό κουταλιού βύσσινο ή άλλο της επιλογής σας κόκκινο κατά προτίμηση
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και το αφήνετε στην άκρη για μισή ώρα περίπου.
- Για να σερβίρετε: Ανακατεύετε το γιαούρτι με το μείγμα της αρωματισμένης λεμονοζάχαρης. Το γιαούρτι εκτός από άρωμα και γεύση λεμονιού, τώρα θα έχει αποκτήσει και μια ωραία πιο ελαστική υφή.
- Παίρνετε τέσσερα ποτήρια του ουίσκι. Σπάζετε από ένα μπισκοτάκι λεμονιού και το ρίχνετε στον πάτο του κάθε ποτηριού. Συνεχίζετε με δυο κουταλιές γιαουρτολέμονο, λίγο γλυκό κουταλιού, άλλη μια στρώση από σπασμένα μπισκοτάκια, δυο κουταλιές γιουρτολέμονο και τελειώνετε με λίγο γλυκό κουταλιού.
- Το επιδόρπιό σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.