Τόσο δροσιστικό, τόσο πικάντικο και αναζωογονητικό , τόσο σοκολατένιο! Στην πρώτη κουταλιά ξυπνά ουρανίσκο κι αισθήσεις. Κι όλα αυτά χωρίς τα λιπαρά του παγωτού. Ούτε κρέμες, ούτε γάλα, ούτε αβγά. Μόνο σοκολάτα!
Υλικά για 4-6 μερίδες
- 75 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 6 κουτ. σούπας κακάο (γεμάτες)
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
- 600ml νερό
- 3 πιπερίτσες τσίλι αποξηραμένες
- 4 σπόρους καρδάμωμο σπασμένα ή 1/3 κουτ. γλυκού τριμμένο
- 5-6 κόκκους πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας ουίσκι ή μαύρο ρούμι
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τις πιπερίτσες, το καρδάμωμο, τα πιπέρια και το κακάο. Την τοποθετείτε πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και το κακάο. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση το σιρόπι (χαμηλώνετε τη φωτιά γιατί φουσκώνει πολύ και θα σας χυθεί), βράζετε για 10 λεπτά ανακατεύοντας πάντα και τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Το σουρώνετε.
- Προσθέτετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα, το ουίσκι και ανακατεύετε να διαλυθούν μέσα στο σιρόπι. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλύτερα.
- Ύστερα το μεταφέρετε σε μεταλλικό μπολ και το αφήνετε να παγώσει στην κατάψυξη για 2 ώρες. Το ανακατεύετε με πιρούνι, για να γίνει πιο αφράτο και το αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά..
- Το σερβίρετε κόβοντάς το με σκουπ παγωτού και βγάζοντάς το σε μπάλες, σε μπολ ή όμορφα ποτήρια.