Ένα γλυκό εντυπωσιακό και νόστιμο με δύο σοκολάτες. Είναι πιο εύκολο από όσο φαίνεται.
Υλικά
- 250 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
- 125 γρ. βούτυρο μαλακό
- 100 γρ. ζάχαρη
- 400γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 2 κουτ. σούπας λικέρ κρέμα καφέ ή κονιάκ
- 2 πακέτα μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με λευκή κρέμα (τύπου oreo)
- 125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- κερασάκια γλασέ ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- μερικά κεράσια φρέσκα
Εκτέλεση
- Nτύνετε με πλαστική μεμβράνη τον πάτο και τα τοιχώματα μιας στρογγυλής φόρμας ή ταψιού Δ:22εκ. Στρώνετε τον πάτο και περιμετρικά τα τοιχώματα με τα μπισκότα.
- Ψιλοκόβετε τη λευκή σοκολάτα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις λιώσει, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
- Σε μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός το βούτυρο με την ζάχαρη για λίγα λεπτά να γίνουν σαν κρέμα. Λίγο λίγο ρίχνετε το λικέρ ή το κονιάκ, την χτυπημένη σαντιγί και τη λιωμένη σοκολάτα. Σταματάτε το μίξερ.
- Τέλος, ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα κερασάκια γλασέ, αν χρησιμοποιήσετε. Αδειάζετε το μίγμα στη στρωμένη με μπισκότα φόρμα. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα μπισκότα τα οποία σπάζετε και πιέζετε ελαφρά να μπουν λίγο στην κρέμα). Σκεπάζετε με τη μεμβράνη που εξέχει. Παγώνετε τη μαρκίζ για περίπου 5 ώρες στο ψυγείο, να σφίξει. Τις πρώτες ώρες την αφήνετε στην κατάψυξη.
- Αναποδογυρίζετε τη μαρκίζ σε πιατέλα και αφαιρείτε προσεκτικά τη μεμβράνη. Διακοσμείτε με λίγα σπασμένα μπισκότα και φρέσκα κεράσια. Κόβετε σε κομμάτια φέτες.