Αυτά τα cookies φτιάχνονται τόσο εύκολα όσο δεν φαντάζεστε. Αν τα ψήσετε 20 λεπτά όπως ζητάει η συνταγή θα γίνουν τραγανά. Αν τα ψήσετε λιγότερο (γύρω στα 12-15 λεπτά) θα γίνουν μαλακά. Διαλέγετε και παίρνετε. Και στις δύο εκδοχές είναι πεντανόστιμα!
Υλικά για 36-40 κομμάτια:
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο ή λιωμένη μαργαρίνη
- 2 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- ¾ φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας
- ¾ φλιτζανιού φουντούκια κοπανισμένα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC και στρώνετε δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος.
- Χτυπάτε με σύρμα μέσα σε ένα μπολ αβγά με τη ζάχαρη, προσθέτετε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα και αφήνετε το σύρμα.
- Ανακατεύετε σε ξεχωριστό μπολ το αλεύρι με το κακάο και τα ρίχνετε στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος ανακατεύετε τις σταγόνες της σοκολάτας και τα φουντούκια.
- Με κουταλάκι του γλυκού μοιράζετε το μείγμα των cookies στα δύο ταψιά, αφήνοντας αρκετό περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν αρκετά στο ψήσιμο. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15-20 λεπτά περίπου. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί.
2 comments
Καλησπέρα, όταν λέτε φλιτζάνι εννοείται κούπα; Θέλω να φτιάξω τη συνταγή σας κι εχω το μετράρι για κουπες αλλά η ποσότητα ειναι μεγαλύτερη από το κλασικό φλιτζάνι του τσαγιού που ξέρουμε
Όποια μεζούρα κι αν χρησιμοποιήσετε να είναι ίδια για όλα τα υλικά σας. Αν χρησιμοποιήσετε φλιτζάνι τσαγιού τα αβγά να είναι μέτρια. Αν χρησιμοποιήσετε μεζούρα των 250ml τα αβγά να είναι μεγάλα.