Πανεύκολα και πεντανόστιμα cookies που θα φτιάξετε χωρίς τη βοήθεια μίξερ και χωρίς πλάσιμο, με μόνα εργαλεία έναν αβγοδάρτη, ένα μπολ, μια ζυγαριά, μια σπάτουλα, ένα κουταλάκι κι ένα ταψί. Από κει και πέρα, επιλέξτε πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας και προσθέστε το κέφι, την αγάπη και τα χρυσά σας χέρια.
Υλικά για 45 κομμάτια:
- 2 αβγά
- 165γρ. ζάχαρη καστανή
- 165γρ. σησαμέλαιο
- 250γρ. αλεύρι Ζέας ολικής άλεσης
- 50γρ. νιφάδες βρώμης
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. γλυκού κοφτό κανέλα
- 100γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 15 καραμέλες γάλακτος αγελαδίτσα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Mέσα σε ένα μπολ ρίχνετε αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάτε με σύρμα να ενωθούν. Προσθέτετε το σησαμέλαιο συνεχίζοντας το χτύπημα και αφήνετε το σύρμα.
- Ανακατεύετε σε ξεχωριστό μπολ το αλεύρι με τη βρώμη και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνετε στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τέλος ρίχνετε στο μίγμα τις σταγόνες της σοκολάτας και ανακατεύετε καλά να μοιραστούν όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος. Με κουταλάκι του γλυκού παίρνετε το μείγμα των cookies και το μοιράζετε στα δύο ταψιά, αφήνοντας αρκετό περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν αρκετά στο ψήσιμο.
- Ξετυλίγετε τις καραμέλες και τις κόβετε με κοφτερό μαχαίρι πάνω σε επιφάνεια κοπής οριζόντια και κάθετα σε 9 κυβάκια.
- Τοποθετείτε από 3 κυβάκια σε κάθε cookies πιέζοντας ελαφρά να βυθιστεί στη ζύμη τους και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10-12 λεπτά περίπου.
- Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί. Μην επιχειρήσετε να τα ξεκολλήσετε νωρίτερα γιατί θα διαλυθούν.