Ένα πολύ ωραίο παγωτό με εξωτικό χαρακτήρα! Φτιάχνεται πανεύκολα και δεν χρειάζεται καν παγωτομηχανή. Ένα χτύπημα στο μίξερ κι έτοιμο για την κατάψυξη. O ανανάς από δίπλα δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά ταιριάζει πολύ με το εξωτικό του προφίλ γι’ αυτό και τον συνιστώ.
Υλικά:
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 1 κουτί γάλα καρύδας (400ml)
- 1 κουτί φυτική σαντιγί morfat
- 3 κουτ. σούπας batida de coco ή λευκό ρούμι
Για τον ανανά
- 1 ανανά φρέσκο
- 1 γενναία κουταλιά βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
Εκτέλεση
- Αποβραδίς αφήνετε στο ψυγείο το γάλα καρύδας, το ζαχαρούχο και τη φυτική σαντιγί επίσης ώστε να είναι κρύα όταν τα χρησιμοποιήσετε.
- Την άλλη μέρα ανοίγετε το ζαχαρούχο γάλα και αδειάζετε το περιεχόμενο στο μίξερ μαζί με το γάλα καρύδας, τη φυτική κρέμα και τις βανίλιες. Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά τουλάχιστον μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να αφρατέψει καλά. Στο τέλος προσθέτετε και το ποτό. Αν ο κάδος του μίξερ σας είναι μικρός, τότε χτυπήστε πρώτα το ζαχαρούχο γάλα με τη morfat για 5 λεπτά και μετά προσθέτετε και το γάλα καρύδας και το ποτό χτυπώντας για 5 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε το τελικό μείγμα σε δοχείο και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
- Για τον ανανά: Κόβετε το πάνω και το κάτω μέρος του, τον καθαρίζετε εξωτερικά και μετά τον κόβετε κατά μήκος στη μέση και μετά σε φέτες. Αφαιρείτε το κεντρικό σκληρό κομμάτι και τον κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Βάζετε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνετε τα κομμάτια του ανανά στο τηγάνι. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε τη ζάχαρη. Κουνάτε συχνά το τηγάνι και περιμένετε να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να καραμελώνει. Στο μεταξύ γυρίζετε συχνά τα κομμάτια του ανανά. Αφήνετε να κρυώσει εκτός φωτιάς.
- Όταν θέλετε να σερβίρετε, αφήνετε ο παγωτό 2 λεπτά εκτός κατάψυξης και ύστερα κόβετε μπάλες με το ειδικό σκουπ και τις σερβίρετε σε μπολ ή πιάτο συνοδεύοντας με μερικά κομμάτια ανανά και πασπαλίζοντας με λίγη ινδική καρύδα.