Δεν υπάρχει πιο γρήγορο γλυκό κέρασμα. Αν θέλετε, μπορείτε να λιώσετε κουβερτούρα και αφού κρυώσουν εντελώς οι φλωρεντίνες να τις βουτήξετε μέχρι τη μέση ή μόνο από το κάτω μέρος. Τις αφήνετε ύστερα να στεγνώσουν πάνω σε χαρτί ψησίματος για να σταθεροποιηθεί εντελώς η σοκολάτα πριν τις σερβίρετε.
Υλικά για 18-20 κομμάτια περίπο
- 100γρ. φιλέ αμυγδάλου
- 30γρ. μαργαρίνη
- 60γρ. ζάχαρη
- 30γρ. (1 κουτ. σούπας) μέλι
Εκτέλεση
- Βάζετε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το μέλι σε κατσαρολάκι να λιώσει το βούτυρο και ανακατεύετε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Τραβάτε το κατσαρόλι από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το φιλέ αμυγδάλου.
- Μοιράζετε το μείγμα σε ρηχό ταψάκι σιλικόνης με υποδοχές σε διάφορα σχήματα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι φλωρεντίνες.
- Βγάζετε τα ταψάκια από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν τελείως έτσι ώστε να σταθεροποιηθούν εντελώς και να τις βγάλετε με ευκολία. Μην δοκιμάσετε να το κάνετε αυτό νωρίτερα, γιατί και θα καείτε και θα σας διαλυθούν. Μεταφέρετε τις φλωρεντίνες σε μπολ σερβιρίσματος.
Σημείωση: Αντί για αμύγδαλα φιλέ μπορείτε να κάνετε τις φλωρεντίνες με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης, φουντούκια, σουσάμι και αμύγδαλα και ότι ξηρό καρπό θέλετε.