Ένα υπέροχο κέρασμα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τους ξηρούς καρπούς και το μπισκότο, τον αφανή ήρωα της ιστορίας, αφού δεν ξεχωρίζει καθόλου μα καθόλου!
Photo credit: Αντωνία Κατή
Υλικά για 80 τεμ. τουλάχιστον
- 500γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο σε κομματάκια
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 500ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 250γρ. μπισκότα σοκολάτας
- 2 – 3 κουτ. σούπας ρούμι ή άλλο ποτό της επιλογής σας (κονιάκ, ουίσκι κλπ.)
Για την επικάλυψη:
- 70γρ. μείγμα ξηρών καρπών (ηλιόσποροι, κάσιους, φουντούκια, φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα)
- Μερικά κράμπερις
- Λίγο κακάο
Εκτέλεση
- Στρώνετε ένα ταψάκι διαστ. 20Χ20εκ. με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος το οποίο έχετε προηγουμένως τσαλακώσει για να μαλακώσει ή με πλαστική μεμβράνη. Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Περιχύνετε την κουβερτούρα με την καυτή κρέμα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύετε στο μείγμα και το μέλι να ομογενοποιηθεί.
- Βάζετε τα μπισκότα στο μούλτι, τα κάνετε σκόνη και μετά τα ρίχνετε στη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το ποτό της επιλογής σας. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν κι αυτά και αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι που ετοιμάσατε. Το αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε από πάνω τους ξηρούς καρπούς και τα κράμπερις. Τα πιέζετε ελαφρά να ενωθούν με τη σοκολάτα. Σκεπάζετε το ταψάκι και το αφήνετε στο ψυγείο σκεπασμένο μέχρι το επόμενο πρωί.
- Την άλλη μέρα που έχει σταθεροποιηθεί πλήρως η σοκολάτα, βγάζετε το σοκολατένιο μπλοκ πάνω στον πάγκο σας και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε κυβάκια. Με ένα σουρωτήρι τα πασπαλίζετε με λίγο κακάο και τα σοκολατάκια σας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.