Εντυπωσιακά όμορφη, άκρως σοκολατένια και τόσο εύκολη στην προετοιμασία. Ούτε ψήσιμο, ούτε βράσιμο, ούτε τίποτα, μόνο θα περιμένετε να σταθεροποιηθεί μερικές ώρες στο ψυγείο. Μια τούρτα που θα ετοιμάσετε σε 15 λεπτά το πολύ και θα κλέψει την παράσταση όπου κι αν την παρουσιάσετε.
Υλικά για ένα τσέρκι διαμ. 22εκ.
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας (για τη διακόσμηση)
- 400γρ. κουβερτούρα
- 500ml κρέμα γάλακτος
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 100γρ. παστέλι αμυγδάλου (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σπάζετε σε ένα άλλο μπολ τα μπισκότα που δεν έχουν επικάλυψη σε κομμάτια. Τα ραντίζετε με το κονιάκ. Με ένα μαχαίρι ψιλοκόβετε το παστέλι πάνω σε επιφάνεια κοπής (αν χρησιμοποιήσετε) και το ρίχνετε κι αυτό στο μπολ.
- Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να πάρει βράση και σπάζετε την κουβερτούρα μέσα σε ένα καθαρό μπολ.
- Ρίχνετε την καυτή κρέμα στη σοκολάτα και με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύετε τη σοκολάτα να λιώσει. Μετά προσθέτετε το μέλι κι ανακατεύετε. Κρατάτε ένα φλιτζάνι από το μείγμα της σοκολάτας στην άκρη και ανακατεύετε μέσα στο υπόλοιπο τα σπασμένα μπισκότα και το παστέλι αμυγδάλου, αφού κρατήσετε μερικά κομμάτια στην άκρη για το σερβίρισμα.
- Τοποθετείτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο κάτω από ένα τσέρκι και στήνετε τα μπισκότα γύρω από το στεφάνι τοποθετώντας τα με την όψη της σοκολάτας εναλλάξ, έτσι ώστε μια να φαίνεται η πλευρά της σοκολάτας μια να κρύβεται. Ρίχνετε μέσα το μείγμα σοκολάτας-μπισκότων και ισιώνετε την επιφάνεια. Ρίχνετε από πάνω το μείγμα της σοκολάτας που κρατήσατε και το ισιώνετε επίσης. Περιμένετε να κρυώσει το γλυκό πριν το βάλετε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
- Στο τέλος διακοσμείτε την τούρτα με το ψιλοκομμένο παστέλι που κρατήσετε και ένα δυο μπισκότα σοκολάτας που μπήγετε στο κέντρο με διακοσμητικό τρόπο. Κόβετε την τούρτα σε κομμάτια και σερβίρετε.
Σημείωση:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο απλά μπισκότα, χωρίς επικάλυψη σοκολάτας, απλά δεν θα κάνει το δίχρωμο εφέ η τούρτα σας. Δεν χάλασε κι ο κόσμος… Το γευστικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο και το αυτό.
1 comment
Η επίσημη εκδοχή του κορμού! ΚΟΛΑΣΗ, λέμε!!! Φιλιά από Βόλο;)