Όταν το ταχίνι ερωτεύτηκε τους ξηρούς καρπούς το Lenas Gourmet έβαλε σε βάζο τα 3 παιδάκια τους και τα έστειλε στα ράφια των καλών παντοπωλείων.
Το Lenas gourmet το ανακάλυψα από το άλειμμα λευκής σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης και κατακεραυνώθηκα από τη γεύση του. Λάτρεψα τις ευφάνταστες ετικέτες στις συσκευασίες των προϊόντων τους με τους ήρωες –super ήρωες να πω καλύτερα- που στη θέση του προσώπου έχουν κάποιο ξηρό καρπό και μου συστήθηκαν ως κυρία Φιστίκη, κος Αμύγδαλος και κος Φουντούκης – μια γυναίκα δύο άντρες δηλαδή. Και φυσικά το προσεγμένο περιεχόμενο που επιλέγει καλή πρώτη ύλη και γυρίζει την πλάτη σε χρωστικές, τεχνικά αρώματα και συντηρητικά.
Πρόσφατα δοκίμασα και τα αλείμματα ταχινιού που βγάζουν σε τρεις τύπους ένα με φιστίκι Αιγίνης, ένα με αμύγδαλο κι ένα με φουντούκι. Και τα τρία είναι υπέροχα, με ωραία υφή, χωρίς ζάχαρη και γλουτένη. Τα δοκίμασα αλειμμένα στο ψωμί, τα έβαλα σε γιαούρτι με φρούτα, αλλά να σας πω την αμαρτία μου, βρήκαν το μπελά τους από το κουτάλι μου. Νόμιζα ότι το καλύτερό μου ήταν το φιστίκι, μέχρι που δοκίμασα του φουντούκι με το απαλό χάδι μαστίχας που σου αφήνει στην επίγευση το εκχύλισμα μαστίχας. Γνωρίζοντας πόσο δύσκολο είναι τη σήμερον ημέρα να επιλέγεις την ποιότητα, εύχομαι τα προϊόντα τους να κερδίσουν ακόμα περισσότερους θαυμαστές. Εμένα με κέρδισαν!
Για να τα δοκιμάσετε, αναζητήστε τα στο Yoleni’s, στο Θανόπουλο καθώς και σε άλλα επιλεγμένα παντοπωλεία και delicatessen. Κοστίζουν γύρω στα 6 ευρώ.