Στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο Πικέρμι ο έρωτας της Όλγας και του Πάνου για το καλό γλυκό άνοιξε σπίτι. Και το όνομα αυτού cake love, τι άλλο;
Mε το που πάρκαρα απ’ έξω το ερωτεύτηκα κοιτώντας μέσα από τις τεράστιες βιτρίνες που πλαισιώνουν όλο το χώρο χωρίς να αφήνουν και πολλά στη φαντασία. Μπαίνοντας νιώθεις λίγο σαν την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων. Λιποθυμικές μυρωδιές φρεσκοψημένου κέικ και ψημένης ζάχαρης σε κάνουν να κλείνεις τα μάτια. Τα ανοίγεις κι αντικρίζεις παντού μικρά χειροποίητα θαύματα. Κι από πού να αρχίσω; Από τις υπέροχες τούρτες και τις 3D δημιουργίες από ζαχαρόπαστα για μικρούς και μεγάλους που δεν χορταίνεις να θαυμάζεις; Από τον τεράστιο μακρόστενο πάγκο που ξεκινά με σκεπαστές γυάλινες πιατέλες γεμισμένες με κούκις, κεκάκια και μπάρες δημητριακών και καταλήγει σαν πάγκος εργασίας πάνω στον οποίο η Όλγα με τα υπόλοιπα κορίτσια δουλεύουν τη διακόσμηση κάποιας τούρτας που έχουν παραγγελία; Στην ανοιχτή οικιακή κουζίνα που προετοιμάζονται τα πάντα; Ας το πάρω όμως από την αρχή.
Η Όλγα και ο Πάνος, ο Πάνος και η Όλγα είναι ζευγάρι στη ζωή, αλλά και στη δουλειά τους τελευταίους μήνες. Καρπός του έρωτά τους για το καλό γλυκό είναι ένας ολοκαίνουριος χώρος στο Πικέρμι όπου στην ανοιχτή κουζίνα του παρασκευάζουν καθημερινά πεντανόστιμα γλυκάκια, μαρμελάδες, πάστες ξηρών καρπών και τις πιο υπέροχες 3D τούρτες που μπορείς να φανταστείς, μόνο με τις καλύτερες πρώτες ύλες και πολλή αγάπη. Δεν θέλουν να ξέρουν για έτοιμα μίγματα, για μαργαρίνες, για κατεψυγμένα και τους γυρνούν επιδεικτικά την πλάτη. Χρησιμοποιούν μόνο αυθεντικά υλικά, βούτυρο, αλεύρι, ζάχαρη, αβγά υψηλής ποιότητας.
Όλα ξεκίνησαν στην Σκωτία πριν 5 περίπου χρόνια, όπου ο Πάνος Κολοκυθάκος με γνώσεις οικονομικών πήγε μετανάστης να δουλέψει σε γνωστή τράπεζα σαν τραπεζικός υπάλληλος. Η Όλγα δεν τον ακολούθησε αμέσως, όμως τον επισκεπτόταν συχνά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Για να γεμίζει τον ελεύθερο χρόνο της αναζητούσε ένα δημιουργικό χόμπι και δεν άργησε να το βρει στη ζαχαρόπαστα. Ξεκίνησε να παίρνει μαθήματα ζαχαροτεχνίας δίπλα στην διάσημη ζαχαροτέχνη Μέγκαν η οποία έχει διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς στο εξωτερικό. Το φλερτ με τη ζάχαρη γρήγορα έγινε έρωτας κι ο έρωτας αγάπη παντοτινή για την Όλγα Μάνου η οποία είναι πλέον η επικεφαλής στο μικρό εργαστήριο που καθημερινά παράγει μικρά θαύματα από ζάχαρη. Από το μικρόβιο της ζάχαρης δεν γλίτωσε ούτε ο Πάνος που στο τέλος άφησε την καριέρα στην τράπεζα και ξεκίνησε μαθήματα ζαχαροπλαστικής. Όχι για να γίνει ζαχαροπλάστης, ίσα να βγάζει κανένα παντεσπάνι από το φούρνο, μου λέει χαριτολογώντας. Εκείνος κρατά στα χέρια του το οργανωτικό, οικονομικό και εμπορικό κομμάτι της επιχείρησης, δηλαδή την καρδιά της. Η γλυκύτατη Όλγα είναι ο καλλιτέχνης και ο pastry chef Γιάννης Ζωγράφος ο άνθρωπος πίσω από την τεχνογνωσία και την επιτυχία των συνταγών τους.
Κλείνω με μια φράση που δανείστηκα από τους ίδιους: «Όνειρο μας είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να αισθάνονται, να εκπλήσσονται, να χαίρονται απολαμβάνοντας τα γλυκά μας». Το σίγουρο είναι πως στην πρώτη ευκαιρία αυτά τα γλυκά πρέπει να τα δοκιμάσετε κι εσείς. Ακόμη κι αν δεν μένετε δίπλα, αξίζει να κάνετε μια βόλτα ως το Πικέρμι.