Λαχταριστό, δροσερό και αρωματικό, μοσχοβολάει καλοκαίρι αυτό το επιδόρπιο. Φτιάχνεται δε τόσο εύκολα που θα το λατρέψετε.
Υλικά για μια φόρμα χωρητικότητας 1200ml
- 500γρ. κρέμα γάλακτος
- 500γρ. γάλα αγελαδινό
- 100 -150γρ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά την προτιμάτε)
- 2 ροδάκινα
- 11 ζελατίνες μικρές
- 1 βανιλίνη
Για τη διακόσμηση της pannacotta:
- μαρμελάδα ροδάκινο
- 1-2 κουτ. σούπας μπράντι
- ½ ροδάκινο κομμένο σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
- Βάζετε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό για 7 λεπτά να φουσκώσουν.
- Στο μεταξύ βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται.
- Πλένετε τα ροδάκινα, τα χωρίζετε στη μέση, αφαιρείτε το κουκούτσι, τα κόβετε σε κομμάτια και τα πολτοποιείται μαζί με τη φλούδα τους.
- Όταν μαλακώσουν καλά οι ζελατίνες και φτάσει το μίγμα της κρέμας στο κατσαρολάκι σε σημείο βρασμού, το τραβάτε από τη φωτιά, στύβετε τις ζελατίνες και τις ρίχνετε μέσα. Ανακατεύετε ζωηρά σε σύρμα ζαχαροπλαστικής να διαλυθούν εντελώς.
- Περνάτε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι για να βεβαιωθείτε πως δεν έχουν μείνει μέσα κομματάκια ζελατίνης αδιάλυτα και στη συνέχεια ανακατεύετε μέσα τον πολτό του ροδάκινου.
- Βρέχετε το εσωτερικό μιας πλαστική φόρμα κάτω από τη βρύση και αφού τινάξετε το νερό να φύγει ρίχνετε μέσα το μίγμα της πανακότας. Σκεπάζετε και αφήνετε να κρυώσει πριν βάλετε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει καλά. Χρειάζεται τουλάχιστον 6 ώρες.
- Για να ξεφορμαριστεί εύκολα η pannacotta πρώτα βουτάτε τη φόρμα για λίγο σε ζεστό νερό και μετά το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ανακατεύετε τη μαρμελάδα με το μπράντι να γίνει λίγο πιο ρευστή και διακοσμείτε το γλυκό από πάνω, προσθέτοντας και φέτες από φρέσκα ροδάκινα.
- Σερβίρετε αμέσως!