Αυτά τα μπισκότα είναι εξαιρετικά νόστιμα, πολύ εύκολα στην παρασκευή τους, αλλά έχουν δύο μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να ακολουθήσετε πιστά προκειμένου να πετύχετε: να κάνετε λίγη υπομονή μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζύμη στο ψυγείο ώστε να την πλάσετε με ευκολία σε μπαλάκια (εγώ ετοιμάζω τη ζύμη αποβραδίς και τα πλάθω το πρωί) και να ψήσετε τα μπισκότα ακριβώς 8-10 λεπτά, αν θέλετε να σας μείνουν μαλακά. Αλλιώς θα γίνουν εξίσου νόστιμα, αλλά στο πιο τραγανό τους.
Υλικά για 35-38 κομμάτια:
- 250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 125γρ. βούτυρο σε κυβάκια
- 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 κούπες)
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
- 100γρ. ζάχαρη (1/2 κούπα)
- 3 αβγά
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Βάζετε τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη σε γυάλινο ή κατάλληλο πλαστικό μπολ και τα λιώνετε στα μικροκύματα προσεκτικά. Πρώτα ρυθμίζετε το φούρνο στο 1 λεπτό, ανακατεύετε και αν χρειάζεται συνεχίζετε με 20’’ ακόμη.
- Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθούν και ανακατεύετε μέσα το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας χρησιμοποιώντας σπάτουλα.
- Σε τρίτο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι και το ενσωματώνετε κι αυτό τμηματικά στο μείγμα των αβγών και της σοκολάτας. Αφήνετε το μείγμα να σφίξει στο ψυγείο.
- Όταν φτάσει σε σημείο να μπορεί να πλάθεται, παίρνετε με ένα κουτάλι μείγμα το οποίο πλάθετε σε μπαλίτσες διαμέτρου 2 εκ. περίπου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 επίπεδα ταψάκια.
- Βάζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι επίπεδο. Κυλάτε τις σοκολατένιες μπαλίτσες στην άχνη, τις τινάζετε ελαφρά και τις αραδιάζετε στα ταψάκια αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
- Ψήνετε τα μπισκότα 8-10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν, τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν λίγο ώστε να μην σπάνε όταν επιχειρήσετε να τα ξεκολλήσετε από το χαρτί.