Πανεύκολη με 3 μόνο απλά υλικά κι ένα τέταρτο προαιρετικό, αυτή η μους φτιάχνεται σε 10 μόλις λεπτά και είναι το τέλειο επιδόρπιο. Αν τη σερβίρετε σε μικρά και ψηλά ποτήρια και θα μοιάζει με φρέντο καπουτσίνο και θα τη λατρέψουν όλοι.
Υλικά 4-5 άτομα
- 200γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
- 400ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ. γλυκού γεμάτη καφέ εσπρέσο στιγμής διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό
- 2 κουτ. σούπας λικέρ καφέ ή μαύρο ρούμι (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα
- Λίγο ξύσμα σοκολάτας, μερικοί σπόροι καφέ κλπ.
Εκτέλεση
- Βάζετε τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ και τα 150ml της κρέμας γάλακτος σε μπρίκι να πάρει βράση.
- Περιχύνετε με την καυτή κρέμα τη σοκολάτα στο μπολ και μετά από λίγο ανακατεύετε για να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά. Ανακατεύετε μέσα τον διαλυμένο στο νερό καφέ και το λικέρ και αφήνετε να κρυώσει λίγο το μείγμα της σοκολάτας. Στο μεταξύ χτυπάτε τα υπόλοιπα 350ml της κρέμας γάλακτος σε σαντιγί.
- Κρατάτε λίγη από την σαντιγί στην άκρη και ανακατεύετε την υπόλοιπη με το μείγμα της σοκολάτας. Μοιράζετε τη μους (σε 5-6 ποτηράκια και την αφήνετε στο ψυγείο να πήξει γιατί σε αυτή τη φάση είναι αραιή.
- Αφού σφίξει η ελαφρά η μους προσθέτετε μια κουταλιά σαντιγί πάνω από κάθε ποτήρι. Γαρνίρετε με λίγο ξύσμα σοκολάτας ή με μερικούς καφέ και αφήνετε τις μους στο ψυγείο να σφίξουν ακόμη καλύτερα πριν τις σερβίρετε.