Το μαλεμπί είναι εκείνη η κρεμούλα η απλή που τη φτιάχνουμε χωρίς αβγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. Και την έφτιαξα με γάλα φρέσκο. Είναι ένα γλυκάκι ελαφρύ, δροσιστικό και τόσο πορτοκαλένιο. Φτιάχνεται γρήγορα κι εύκολα με 4 μόλις υλικά. Αν το φτιάξετε με γάλα καρύδας γίνεται και νηστίσιμο. Vegan που λένε και στο χωριό μου.
Υλικά για ένα στρογγυλό ταψάκι διαμ. 24εκ.
- 1 πορτοκάλι
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο αγελαδινό ή κατσικίσιο
- 140γρ. κορν φλάουρ
- 150γρ. ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Μπήγετε ένα μικρό μαχαίρι σε 5-6 σημεία του πορτοκαλιού και το βράζετε σε νερό για 15 λεπτά τουλάχιστον να μαλακώσει καλά.
- Το κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τυχόν κουκούτσια και μετά το κόβετε στα τέσσερα. Βάζετε τα κομμάτια σε μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και το πολτοποιείτε.
- Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταίνετε και στο μεταξύ διαλύετε το κορν φλάουρ σε ένα φλιτζάνι κρύο νερό. Προσθέτετε στην κατσαρόλα με το γάλα το διαλυμένο κορν φλάουρ και το πολτοποιημένο πορτοκάλι και ξεκινάτε να ανακατεύετε σταθερά με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Την αδειάζετε σε γυάλινο πυρίμαχο ταψάκι και αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Σερβίρετε το μαλεμπί προσθέτοντας από πάνω φέτες από γλυκό πορτοκάλι με το σιρόπι του.
Σημείωση:
Αν προτιμάτε μπορείτε να μοιράσετε το γλυκό σε ατομικά μπολ και να το σερβίρετε προσθέτοντας το γλυκό πορτοκάλι την τελευταία στιγμή.
1 comment
Καλησπέρα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω το κορν φλάουρ το διαλύουμε σε φλιτζάνι του καφέ ή του τσάι;