Οι πιο διάσημες είναι οι βελγικές κι οι αμερικάνικες. Όμως αυτές οι αφράτες κυψελωτές κρέπες βγήκαν ζεστές καυτές από τη βαφλιέρα μου. Και μπορείς να τις φτιάξεις κι εσύ πανεύκολα αν έχεις το ειδικό σκεύος να τις ψήσεις.Την πρώτη φορά που είδα στη ζωή μου βάφλα με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας, έπαθα μεγάλη ταραχή. Κι ακόμη μεγαλύτερη όταν τη δοκίμασα. Δεν θυμάμαι ούτε που, ούτε πότε ήταν Μόνο την εικόνα της έχω στα μάτια μου ακόμα. Αν δεν έχετε βαφλιέρα κι έχετε παιδάκια στο σπίτι να τη βάλετε στο πρόγραμμα. Αν έχετε, τρέξτε αμέσως στην κουζίνα…
Υλικά για 6 βάφλες περίπου
- 70γρ. βούτυρο
- 180ml φρέσκο γάλα, χλιαρό
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
- 1 αβγό
- 30γρ. ζάχαρη
- ελάχιστο αλάτι
- 170 γρ. αλεύρι μαλακό
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- Λίγο λάδι για τη βαφλιέρα
Για τη σάλτσα σοκολάτας
- 100γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 100γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κουτ. σούπας μπράντι
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
Για το σερβίρισμα
- Παγωτό βανίλια
- Φράουλες
Εκτέλεση
- Βάζετε το γάλα με το βούτυρο σε κατσαρολάκι να λιώσουν και αφήνετε εκτός φωτιάς να γίνει χλιαρό το μίγμα.
- Ρίχνετε το αβγό, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη σε μπολ και χτυπάτε με αβγοδάρτη να αφρατέψουν.
- Ρίχνετε το χλιαρό μίγμα του γάλακτος, χτυπάμε να ενσωματωθεί και τέλος προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να φτιάξετε ένα ομοιογενές και παχύρρευστο σχετικά μείγμα.
- Λαδώνετε τη βαφλιέρα και τη βάζετε να ζεσταθεί καλά.
- Ρίχνετε μια κουτάλα της σούπας περίπου από το μείγμα στο κέντρο της βαφλιέρας και με μια σπάτουλα την απλώνετε παντού. Δεν πρέπει να ξεχειλίσετε την υποδοχή. Ψήνετε τη βάφλα για περίπου 3 λεπτά.
- Βγάζετε την πρώτη βάφλα σε πιάτο και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα.
- Για τη σάλτσα: βάζετε στη φωτιά την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση και μετά τη ρίχνετε στη σοκολάτα. Ανακατεύετε να λιώσει και προσθέτετε το μπράντι και το μέλι.
- Σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό, σάλτσα σοκολάτας και φρούτα ή ό,τι άλλο αγαπάμε.