Μια μαρμελάδα αρωματική και νόστιμη που θα φτιάξετε πανεύκολα με την προσθήκη πολύ μικρής ποσότητας ζάχαρης. Εγώ την έφτιαξα με τον πολτό των σταφυλιών αφού αφαίρεσα πρώτα το χυμό τους, εσείς φτιάξτε το είτε έτσι είτε αλλιώς… Ταιριάζει στο ψωμί του πρωϊνού καφέ, σε λευκά τυριά, γιαούρτι και κρέμες. Δοκιμάστε τη!
Υλικά:
- 1 κιλό σταφύλια
- 100-200γρ. ζάχαρη
- Χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (μαύρο, πράσινο και ροζ)
Εκτέλεση
- Πλένετε, αφαιρείτε τις ρόγες από τα τσαμπιά, τις ζυγίζετε και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Αν κρατήσετε το χυμό τους θα χρειαστείτε μόνο 100γρ. ζάχαρη στο ένα κιλό πολτό. Αν τον αφαιρέσετε θα χρειαστείτε 200γρ. ζάχαρη.
- Βάζετε τον πολτό και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, προσθέτετε τον αστεροειδή γλυκάνισο και το πιπέρι και χαμηλώνετε τη φωτιά για να μην πιτσιλάει η μαρμελάδα.
- Σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα σας και τότε προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, δίνοντας μια τελευταία βράση.
- Μοιράζετε τη μαρμελάδα καυτή όπως είναι σε αποστειρωμένα βάζα, τα αναποδογυρίζετε και τα αφήνετε σε αυτή τη στάση μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα. Τότε μόνο γυρίζετε τα βάζα από την καλή. Μετά το άνοιγμα των βάζων διατηρείτε τη μαρμελάδα στο ψυγείο.
2 comments
στο σταφυλι παει καταπληκτικα η αρμπαρόριζα
και στο Έλληνα ..ο Συριζα !