To cheesecake είναι ένα από τα πιο εύκολα και γρήγορα γλυκά σε μορφή τούρτας που μπορείτε να φτιάξετε. Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε γιορτές και φιλικές συγκεντρώσεις, ενώ θα κλείσει πανηγυρικά κάθε ωραίο δείπνο.
Υλικά για μια φόρμα διαμ. 24εκ.
Για τη βάση
- 200γρ. μπισκότα digestive
- 50γρ. καρύδια
- 125γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο
Για την κρέμα
- 750γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
- 100γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 200ml κρέμα γάλακτος Arla
- 250γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για το σερβίρισμα
- 100γρ. πραλίνα φουντουκιού
- Μερικά καρύδια
Εκτέλεση
- Για τη βάση: Τρίβετε τα καρύδια και μετά τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο και τα στρώνετε ομοιόμορφα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 24εκ. Αφήνετε τη φόρμα στο ψυγείο.
- Για την κρέμα: Λιώνετε την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το κονιάκ, την κρέμα γάλακτος, τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάτε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να σφίξει η κρέμα.
- Βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζετε την κρέμα πάνω στη βάση των μπισκότων που ετοιμάσατε και στρώνετε την επιφάνειά της με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει η κρέμα.
- Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε το cheesecake σε πιατέλα σερβιρίσματος, περνώντας ένα μαχαίρι περιμετρικά στο γλυκό και αφαιρώντας στη συνέχεια με προσοχή το τσέρκι και τον αποσπώμενο πάτο της φόρμας.
- Βάζετε την πραλίνα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρή και στρογγυλή μύτη. Διακοσμείτε την επιφάνεια του τσιζ κέικ γύρω γύρω με ροζέτες πραλίνας και πάνω στην καθεμιά προσθέτετε από 1 κομμάτι καρύδι.
- Αυτό είναι, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε αμέσως!
5 comments
Συγνώμη αλλά εμένα μου βγήκε πιό ανοιχτόχρωμο το τελικό μείγμα. Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος στην ποσότητα του τυριού?
Ίσως φταίει η περιεκτικότητα σε κακάο της σοκολάτας. Ίσως η φωτογραφία να το δείχνει λίγο πιο σκούρο. Μήπως χρησιμοποιήσατε κουβερτούρα γάλακτος; Το πιο σημαντικό είναι να βγήκε γευστικό το γλυκό σας. Αυτό μετράει περισσότερο από όλα. Ευχαριστώ!
I enjoyed readig your blog.
I want to thank you for the hard work.
I enjoyed your wonderful blog.
Thank you for the very hard work done.
Τhank you so much!