Φτιάχτηκε από λάθος χωρίς λάδι γιατί ενώ το ζύγισα στο υλικά μου, δεν το έβαλα ποτέ τελικά στη ζύμη του κέικ μου. Παρόλα αυτά έγινε ένα πολύ νόστιμο και ζουμερό κέικ που δεν με έκανε ρεζίλι. Ας είναι καλά η λιωμένη μπανάνα που περιέχει στη ζύμη του η οποία το κάνει ελαστικό και ζουμερό. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα, ιδιαίτερα αν αποφεύγετε τα λιπαρά και μετράτε τις θερμίδες.
Υλικά για ένα ταψάκι διαμ. 23εκ.
- 3 μπανάνες σχετικά σκληρές, καθαρισμένες και κομμένες κατά μήκος στη μέση
- 3-4 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο
- 200γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 μεγάλα αβγά ή 3 μικρά
- 2 καψουλάκια βανιλίνης
- 1 τσιμπιά αλάτι
- 2 μπανάνες ώριμες (250γρ.) σε φέτες
- 175γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 75γρ. καρυδόψιχα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε το ταψάκι σας και τοποθετείτε μέσα τις κομμένες μπανάνες με την κοίλα πλευρά από κάτω και την κομμένη από πάνω. Ραντίζετε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζετε με 25γρ. από τη ζάχαρη. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 5 λεπτά περίπου.
- Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη ζύμη του κέικ: Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα την υπόλοιπη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.
- Σε ξεχωριστό μπολ πολτοποιείτε τις μπανάνες με την πρέσα για τις πατάτες ή με ένα πιρούνι και σε τρίτο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τις βανίλιες.
- Προσθέτετε τον πουρέ της μπανάνας στο μείγμα με τα αβγά και ανακατεύετε με το σύρμα. Σταματάτε να ανακατεύετε με το σύρμα και παίρνετε στο χέρι σας μια σπάτουλα. Ανακατεύετε μέσα πρώτα το μείγμα με το αλεύρι και μετά την καρυδόψιχα.
- Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο προσεκτικά και αδειάζετε μέσα το μείγμα του κέικ και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ακόμη.
- Ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσει λίγο το κέικ, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το αφήνετε να κρυώσει πριν κόψετε κομμάτια και σερβίρετε.
Σημείωση:
Για να φτιάξετε το κέικ σας κανονικό θα χρειαστεί να προσθέσετε μετά τα αβγά και τη ζάχαρη και 175γρ. αραβοσιτέλαιο.
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.