Την επιτυχία όλοι τη γλυκοκοιτάζουνε, την αποτυχία ουδείς. Ούτε κι εγώ, μην πω ψέματα, τη θέλω για φίλη μου. Πόσο μάλλον να μου χτυπάει την πόρτα εκεί που περνιέμαι για καλή. Φτιάχνω το κέικ μου δηλαδή, το ξεφουρνίζω και μοσχομυρίζει ο τόπος, κι εκεί που πάω να νιώσω πολύ υπερήφανη για το πόσο γευστικό και ελαφρύ μου έγινε, ένα τσακ πριν το θρίαμβο δηλαδή, δοκιμάζω να το αναποδογυρίσω στην πιατέλα για να το φωτογραφίσω. Είχα ξεχάσει όμως να βουτυρώσω και να αλευρώσω τη φόρμα, αυτό κόλλησε στον πάτο και στην πίεση μου να το βγάλω από κει μέσα, άνοιξε στη μέση και μου αποκάλυψε μεμιάς όλο τον εσωτερικό του κόσμο. Πανωλεθρία! «Όχι αγάπη μου, αυτό δεν το δέχομαι, δεν θα περάσει έτσι και θα σου δείξω εγώ αύριο…» Και να τι έκανα για να μετατρέψω την αποτυχία μου σε θρίαμβο, εξού κι η ονομασία του γλυκού μου σε «σε κέικ πανωλεθρίαμβος»!
Υλικά για τη μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ
- 1 αποτυχημένο κέικ (ό,τι να ’ναι, εγώ κατέστρεψα ένα κέικ σοκολάτας με γεύση πορτοκάλι)
- 250γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 250ml κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή άλλο ποτό ή λικέρ της επιλογής σας
- Μερικά καρύδια για τη διακόσμηση ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σας
Εκτέλεση
- Αφήνετε το αποτυχημένο κέικ στην ησυχία του, μέσα σε ένα μπολ να κρυώσει εντελώς.
- Βάζετε την σπασμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση. Ρίχνετε την καυτή κρέμα πάνω από την κουβερτούρα και μετά από ένα λεπτό ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Στο τέλος ανακατεύετε στο μείγμα και το ποτό της επιλογής σας.
- Ντύνετε με πλαστική μεμβράνη μια φόρμα του κέικ μακρόστενη. Αδειάζετε λίγο από το μείγμα της σοκολάτας στη φόρμα έτσι ώστε να φτιάξετε στη βάση της με αυτό ένα στρώμα λεπτό. Σπάζετε το κέικ σε χοντρά κομμάτια και ξεκινάτε να τα τοποθετείτε ένα ένα μέσα στη φόρμα και πάνω από το μείγμα της σοκολάτας. Αφού φτάσετε στη μέση της φόρμας περιχύνετε με λίγο ακόμη μείγμα σοκολάτας τα κομμάτια του κέικ. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα κομμάτια μέχρι να φτάσετε ως πάνω και περιχύνετε δίκαια και ομοιόμορφα με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας. Πιέζετε με την παλάμη σας όλο το περιεχόμενο της φόρμας έτσι ώστε να βεβαιωθείτε πως δεν έχετε αφήσει πουθενά κενά και πως το σύνολο είναι συμπαγές, σκεπάζετε το γλυκό με τη μεμβράνη που περισσεύει γύρω από τη φόρμα και την αφήνετε στο ψυγείο για ένα τρίωρο τουλάχιστον.
- Ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος (με απόλυτη επιτυχία πλέον) αφαιρείτε τη μεμβράνη, διακοσμείτε το γλυκό όπως σας αρέσει και σερβίρετε κόβοντας σε φέτες.
Σημείωση 1: Ανάμεσα στα κομμάτια του κέικ μπορείτε να ρίξετε φρουτάκια γλασέ ψιλοκομμένα, κάποιο καβουρντισμένο και κοπανισμένο ξηρό καρπό της επιλογής σας, σταφίδες, κράνμπερις, ότι έχετε στο ντουλάπι και πιστεύετε πως θα ταιριάξει με το σύνολο του γλυκού σας.
Σημείωση 2: Αντί για αποτυχημένο κέικ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κέικ που σας ξεράθηκε και δεν τρώγεται πια ευχάριστα. Θα το σπάσετε σε κομμάτια λοιπόν και θα το ραντίσετε με ένα ποτό της επιλογής σας πριν το χρησιμοποιήσετε.