Μια ξεχωριστή πρόταση παγωτού, με βελούδινη υφή, έντονη γεύση από ταχίνι, καβουρντισμένο σουσάμι και απαλή αίσθηση μελιού.
Υλικά για 6 άτομα
- 350ml φρέσκο γάλα
- 350ml κρέμα γάλακτος
- 3 κρόκους αβγών
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 60γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 καψουλάκι άρωμα βανίλιας
- 150γρ. ταχίνι
- 50γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη σε επιφάνεια κοπής με μαχαίρι
Για το σερβίρισμα
- Λίγο μέλι
- Λίγο καβουρντισμένο σουσάμι
Εκτέλεση
- Χτυπάτε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι και τη βανίλια σε κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά και όταν ζεσταθεί (χωρίς να πάρει βράση), το αποσύρετε από τη φωτιά και το ρίχνετε στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ύστερα επιστρέφετε το τελικό μείγμα στην κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά. Ξεκινάτε και ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα χωρίς να πάρει βράση. Η κρέμα όταν τη δοκιμάσετε, πρέπει να μπορεί να στέκεται στην ανάποδη πλευρά του κουταλιού χωρίς να τρέχει και αν χαράξετε με το δάχτυλο ένα διάδρομο στο κουτάλι να μπορεί να μένει.
- Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, τη μεταφέρετε σε μπολ κι αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Ύστερα τη μεταφέρετε στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά (μέχρι την επόμενη μέρα αν χρειαστεί).
- Αν έχετε παγωτομηχανή, δουλεύετε εκεί το μείγμα και όταν είναι έτοιμο και μαλακό ακόμα, ανακατεύετε μέσα το ταχίνι και την ψιλοκομμένη σοκολάτα, μεταφέρετε το παγωτό σε μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη.
- Αν δεν έχετε παγωτομηχανή βάζετε το μείγμα κατευθείαν στην κατάψυξη μέσα σε μεταλλικό σκεύος για 6 ώρες περίπου ανακατεύοντάς το ενδιάμεσα με ένα πιρούνι για να μην πιάσει πάγο. Το ταχίνι και την ψιλοκομμένη σοκολάτα θα τα προσθέσετε μετά τις 3 πρώτες ώρες.
- Σερβίρετε το παγωτό σε ποτήρια ή μπολ κόβοντας μπάλες με το ειδικό σκουπ. Διακοσμείτε με λίγο καβουρντισμένο σουσάμι και μέλι.
Σημείωση:
Αντί για Μακεδονικό Ταχίνι σκέτο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Μακεδονικό Ταχίνι Με Μέλι.
Έχετε δικές σας ιδέες και συνταγές με Μακεδονικό Tαχίνι; Γράψτε μου εδώ στα σχόλια ή στο Facebook! Μην ξεχάσετε το hashtag #makedonikotahini!