Είχα στο ντουλάπι μια πολύ ωραία μαρμελάδα σύκο της Πυλιακής γης, είχα και λίγο χαρουπάλευρο στο σακουλάκι. Είπα να τα ενώσω τις μοναξιές τους και τελικά έφτιαξα αυτά τα πολύ νόστιμα κεκάκια. Όσα δεν έκαναν παρέα με πρωινούς καφέδες, τα σερβίρισα με τις τελευταίες μπάλες παγωτό σοκολάτα που είχε μείνει στην κατάψυξη και δεν μου παραπονέθηκε κανένας…
Υλικά για 12 κομμάτια:
- 3 αβγά
- 150γρ. ζάχαρη
- 80ml σπορέλαιο
- 100γρ. γιαούρτι
- 150ml χυμό πορτοκάλι
- 70γρ. χαρουπάλευρο
- 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 12 κουτ. γλυκού μαρμελάδα σύκο
Εκτέλεση
- Χτυπάτε με αβγοδάρτη μέσα σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη να ενωθούν. Προσθέτετε το λάδι, μετά το γιαούρτι και τέλος το χυμό του πορτοκαλιού εξακολουθώντας το χτύπημα.
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ το χαρουπάλευρο με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Τα ρίχνετε στο μείγμα των αβγών από σουρωτήρι ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και μοιράζετε 12 χαρτάκια για μάφινς μέσα σε ένα ταψάκι για μάφινς με 12 υποδοχές. Μοιράζετε το μείγμα της ζύμης στα χαρτάκια γεμίζοντας ως τη μέση, προσθέτετε από μια κουταλιά μαρμελάδα και την σκεπάζετε με την υπόλοιπη ζύμη.
- Βάζετε το ταψάκι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 35 λεπτά περίπου. Ξεφουρνίζετε τα κεκάκια και αφού κρυώσουν λίγο τα βγάζετε από τη φόρμα.