Νόστιμο και με ωραία κρεμώδη υφή, αυτό το παγωτό φτιάχνεται πανεύκολα και τρώγεται ακόμη ευκολότερα. Δεν περιέχει αβγά ούτε χρειάζεται βράσιμο, παρά μόνο χτύπημα στο μίξερ. Μην σας τρομάζει το σιρόπι της κομπόστας, να ξέρετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι ένα απλό σιρόπι που θα φτιάξετε με νερό και ζάχαρη. Είναι το ίδιο!
Υλικά για 8 -10 άτομα:
- 200γρ. μαύρη κορινθιακή σταφίδα
- 1 φλιτζάνι σιρόπι από κομπόστα ροδάκινο ή σιρόπι με νερό, ζάχαρη και λίγο χυμό λεμονιού
- 4 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
- 600ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση
- Σιγοβράζετε μέσα σε ένα κατσαρολάκι τις σταφίδες με το σιρόπι της κομπόστας για 5 λεπτά, προσθέτετε το ρούμι και ύστερα αφήνετε να κρυώσουν. Κρατάτε στην άκρη 4 κουταλιές από τις σταφίδες (στραγγισμένες) και πολτοποιείτε τις υπόλοιπες στο multi μαζί με το σιρόπι.
- Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει σε σημείο να κάνει κορυφές, ενσωματώνετε το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες και συνεχίζετε να χτυπάτε για λίγο ακόμη μέχρι το μείγμα σας να αποκτήσει ξανά κορυφές.
- Αδειάζετε το παγωτό σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και ρίχνετε από πάνω τον πουρέ της σταφίδας και τη στραγγισμένη σταφίδα που κρατήσατε. Με ένα κουτάλι ανακατεύετε απαλά τα δυο μείγματα κάνοντας «οκτάρια» έτσι ώστε να δημιουργηθούν κύματα και διχρωμίες στο νέο μείγμα. Καλύπτετε το δοχείο με καπάκι και το αφήνετε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες τουλάχιστον.
- Σερβίρετε το παγωτό σε ποτήρια.
1 comment
[…] ρετρό παγωμένο γλύκισμα με ανανά, ζελέ και φρυγανιές, το παγωτό κρέμα με κορινθιακές σταφίδες και το αγαπημένο μου παγωτό ρούμι με […]