Τόσο φρουτένιο και γευστικό, τόσο δροσιστικό και καλοκαιρινό! Εγώ χρησιμοποίησα για να το φτιάξω μια κονσέρβα με ροδάκινα κομπόστα που μου είχε ξεμείνει στο ντουλάπι. Με το σιρόπι τους -που εννοείται πως κράτησα- έβρασα και πολτοποίησα την κορινθιακή σταφίδα για το χτεσινό παγωτό μου. Εσείς πάντως χρησιμοποιήστε φρέσκα ώριμα ροδάκινα για να το φτιάξετε. Αν είναι λίγο σκληρούτσικα, βράστε τα με λίγο νερό και ζάχαρη να μαλακώσουν.
Υλικά για 8 άτομα
- 500γρ. ροδάκινα (καθαρό βάρος) φρέσκα και ώριμα, καθαρισμένα χωρίς φλούδα και κουκούτσια ή από κονσέρβα καλά στραγγισμένα
- 180γρ. ζάχαρη
- 2 αβγά
- 2-3 βανίλιες ή βανίλια burbon
- 400γρ. τυρί τυρί κρέμα
- 3 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχα ή πικραμύγδαλο
Για το σερβίρισμα
- Φρέσκα ροδάκινα σε φέτες
- Γλυκό κουταλιού + σιρόπι κεράσι
Εκτέλεση
- Στρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του ενός λίτρου με δύο φύλλα πλαστικής μεμβράνης. Πολτοποιείτε τα ροδάκινα στο μπλέντερ αφού τα κόψετε σε μικρότερα κομμάτια.
- Βάζετε τη ζάχαρη με 3 κουταλιές σούπας νερό σε κατσαρολάκι να πάρουν βράση, ανακατεύοντας στην αρχή να λιώσει η ζάχαρη. Βράζετε το σιρόπι για 3 λεπτά.
- Βάζετε τους κρόκους των αβγών στο μίξερ και ξεκινάτε να τους χτυπάτε. Παίρνετε από τη φωτιά και ρίχνετε το σιρόπι όπως είναι καυτό πάνω από τα αβγά με συνεχή ροή σαν κορδόνι και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα λευκό απαλό μείγμα, αρκετά πηχτό ώστε όταν βουτάτε μέσα του και ανασηκώνετε τη σπάτουλά σας να δημιουργείται μια φαρδιά κορδέλα. Στο τέλος ενσωματώνετε τη βανίλια και το λικέρ της επιλογής σας.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάτε το τυρί κρέμα μαζί με τον πουρέ των ροδάκινων μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και τέλος ενσωματώνετε και το μείγμα των αβγών.
- Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και καλύπτετε την επιφάνεια του γλυκού με την πλαστική μεμβράνη που εξέχει τριγύρω από τη φόρμα. Παγώνετε το μείγμα στην κατάψυξη για 4 ώρες.
- Όταν θέλετε να σερβίρετε, βουτάτε τη φόρμα για δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και ξεφορμάρετε με ευκολία το σεμιφρέντο σε μακρόστενη φόρμα. Αφαιρείτε την πλαστική μεμβράνη.
- Διακοσμείτε το γλυκό από πάνω με φέτες από φρέσκα ροδάκινα και γλυκό κεράσι. Περιχύνετε το γλυκό με λίγο σιρόπι και σερβίρετε κόβοντας το σε φέτες.