Αρωματικά, υπέροχα τριφτά, πολύ ισορροπημένα στη γλύκα, αυτά τα παξιμαδάκια μοσχοβολάνε ούζο, γλυκάνισο κι έχουν τη ζεστασιά του σουσαμιού σε κάθε μικρή μπουκίτσα. Είναι ο ιδανικός φίλος της νηστείας και του ελληνικού καφέ.
Υλικά
- 500γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 2 κουτ. σούπας γλυκάνισο
- 1 κούπα σουσάμι
- ελάχιστο αλάτι
- 1 κούπα σησαμέλαιο
- ½ κούπα ούζο
- 2 κουτ. σούπας νερό
- ½ κούπα ζάχαρη
Eκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180o C και ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το γλυκάνισο, το σουσάμι, το αλάτι και τη σόδα.
- Χτυπάτε με το σύρμα μέσα σε άλλο μπολ το σησαμέλαιο με τη ζάχαρη, το νερό και το ούζο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Ρίχνετε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του λαδιού και ανακατεύετε με σπάτουλα ώσπου να πετύχετε μια ζύμη απαλή που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
- Χωρίζετε τη ζύμη στα τρία και πλάθετε τρία ρολά πάχους 3 εκ. Τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και με κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τα ρολά σε φέτες χωρίς να φτάσετε μέχρι κάτω και χωρίσουν οι φέτες. Υπολογίστε πως σε κάθε ρολό βγαίνουν 13-14 φέτες
- Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Βγάζετε από τον φούρνο και χωρίζετε τις φέτες με μαχαίρι. Τις βάζετε την μια δίπλα στην άλλη και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 160οC μέχρι να ροδίσουν και να στεγνώσουν.