Μια πρόταση που μπορείτε να παραλλάξετε εύκολα, προσθέτοντας κι αλλάζοντας υλικά. Το μόνο που θέλω να κρατήσετε σταθερό είναι η καραμέλα…
Υλικά για 6 κρέπες
Για το χυλό της κρέπας
- 1 αβγό
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 200ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 10 μπισκότα digestive
- Ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
- Αποβραδίς βάζετε το ζαχαρούχο γάλα σε κατσαρολάκι με τόσο νερό, όσο χρειάζεται να το σκεπάζει και να το ξεπερνάει και λίγο. Βράζετε για 3 ώρες περίπου, σε μέτρια φωτιά, φροντίζοντας να ανανεώνετε συχνά το νερό ώστε η κονσέρβα να είναι πάντα σκεπασμένη. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί μπορεί να έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις… Αφήνετε την κονσέρβα μέσα στο νερό μέχρι την επόμενη.
- Την άλλη μέρα ετοιμάζετε τις κρέπες: Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη το αβγό με το γάλα και τη ζάχαρη και όταν ενωθούν προσθέτετε το λάδι και το αλεύρι, ρίχνοντάς το από κόσκινο.
- Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγανάκι να κάψει και ρίχνετε μέσα μισό κουταλάκι βούτυρο να λιώσει. Προσθέτετε με κουτάλα της σούπας μια μικρή ποσότητα χυλού (μισή κουτάλα περίπου) και πιάνοντας το τηγάνι από το χερούλι κάνετε κυκλικές κινήσεις να απλωθεί ο χυλός σε όλο τον πάτο του. Όταν ροδίσει η κάτω πλευρά, με τη βοήθεια σπάτουλας γυρίζετε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη. Ετοιμάζετε κρέπες με όλο τον υπόλοιπο χυλό και τις αραδιάζετε τη μια πάνω στην άλλη σε πιάτο, διατηρώντας τες ζεστές.
- Όταν θέλετε να σερβίρετε αλείφετε τις κρέπες με μια λεπτή στρώση καραμέλας και σπάζετε σε όλη την επιφάνεια μπισκότο και σκορπάτε. Συνεχίζετε με μια στρώση από άγλυκη σαντιγί και λίγο ξύσμα σοκολάτας. Τυλίγετε τις κρέπες σε ρολό και τις σερβίρετε σε πιάτα, πασπαλίζοντας με επιπλέον ξύσμα σοκολάτας.
Παραλλαγές:
- Προσθέστε πάνω από την καραμέλα φετούλες φρεσκοκομμένης μπανάνας.
- Αντικαταστήστε την άγλυκη σαντιγί με γιαούρτι στραγγιστό ή παγωτό βανίλια.