Αν δεν είναι το πιο αγαπημένο λικέρ, τότε είναι το πιο χωνευτικό. Κλείνει με τον καλύτερο τρόπο ένα πλούσιο δείπνο. Και πώς να αντισταθεί κανείς σε ένα λιμοντσέλο με τριμμένο πάγο;
Υλικά
- 3 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού γεμάτες
- 200γρ. ζάχαρη
- 1 λίτρο τσικουδιά ή βότκα ή τσίπουρο καλής ποιότητας
Για το σιρόπι
- 200ml νερό
- 200γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μπλέντερ τo ξύσμα των λεμονιών μαζί με τη ζάχαρη και λίγη τσικουδιά να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.
- Ρίχνετε την υπόλοιπη τσικουδιά σε ευρύχωρο βάζο και προσθέτετε τον πολτό που φτιάξατε. Κλείνετε το βάζο ερμητικά με το καπάκι και το αφήνετε για 6 μέρες σε σκοτεινό μέρος.
- Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
- Σουρώνετε το μίγμα της τσικουδιάς περνώντας το από σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι και προσθέτετε το κρύο σιρόπι. Μεταφέρετε το λικέρ σε μπουκάλι και το διατηρείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.