Δεν είναι μόνο ότι περιέχει ελάχιστα λιπαρά, καθόλου ζάχαρη και λίγες θερμίδες. Το θέμα είναι πως είναι και ένα πεντανόστιμο γλυκάκι που δεν θα σας αφήνει το παραμικρό απωθημένο. Δοκιμάστε το και θα καταλάβετε τι εννοώ…
Υλικά για 6 μερίδες
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ
- 1 ½ φλιτζάνι νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 2 κουτ. σούπας στέβια
- 1 φακελάκι εσπρέσο στιγμής
- 2 κουτ. σούπας κορν φλάοουρ
- 50γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη με στέβια
Εκτέλεση
- Βάζετε σε κατσαρολάκι το ρύζι μαζί με το νερό και το αλάτι και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλο σχεδόν το νερό του και να μαλακώσει.
- Ρίχνετε το γάλα στο κατσαρολάκι με το βρασμένο ρύζι, ανακατεύετε μέσα την στέβια και τον καφέ και συνεχίζετε να βράζετε το ρύζι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ή σύρμα. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και το ρίχνετε κι αυτό στο ρυζόγαλο. Συνεχίζετε να ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα.
- Όταν πάρει βράση και πήξει το ρυζόγαλο τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα. Ανακατεύετε να διαλυθεί. Αφού κρυώσει λίγο μοιράζετε το ρυζόγαλο σε χαμηλά ποτήρια ή μπολ. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το βάλετε ψυγείο.
- Σερβίρετε τα ρυζόγαλα διακοσμημένα με λίγο ξύσμα σοκολάτας από πάνω.
Σημείωση: Μπορείτε να παραλείψετε εντελώς τον καφέ αν θέλετε, να θυμάστε όμως πως δίνει πολύ ωραία γεύση στο γλυκό.