Ένα σάντουιτς ξεκίνησα να φτιάξω, αλλά μου βγήκε κάπως… υπερπαραγωγή. Γιατί ήθελα να περιέχει κοτόπουλο ψητό, αλλά παναρισμένο. Ξέρετε, υπάρχει πιο υγιεινός τρόπος να φτιάξεις κοτόπουλο πανέ από το να το τηγανίσεις. Το ψήνεις στο φούρνο. Το καλύτερο κομμάτι που μπορείς να διαλέξεις για να μείνει ζουμερό είναι το φιλέτο από το μπούτι του κοτόπουλου. Το πανάρω σε αλεύρι, αβγό και τριμμένα κορν φλέικς. Ναι, τα κορν φλέικς δεν είναι μόνο για το πρωινό. Ε, έφτιαξα και μια σος με φιστικοβούτυρο και γιαούρτι, λίγη ντομάτα, λίγη ρόκα, όλα μέσα σε ψημένο ψωμάκι κι έτοιμο το σάντουιτς. Σε σάντουιτς ή ανεξάρτητο, να το δοκιμάσετε αυτό το κοτόπουλο, είναι τόσο τραγανό, τόσο ζουμερό, τόσο στεγνό και τόσο υπέροχο, θα το λατρέψουν όλοι στο σπίτι!
Υλικά για 6 σάντουιτς
• 600γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
• 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
• 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
• αλεύρι για το πανάρισμα
• 3 αβγά χτυπημένα με λίγο νερό
• 175γρ. κορν φλέικς τριμμένα στο μπλέντερ
• 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
• αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα φιστικοβούτυρο:
• 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 100γρ. φιστικοβούτυρο
• αλάτι, πιπέρι
• λίγη πάπρικα καυτερή
Για το σάντουιτς:
• 6 ψωμάκια για μπέργκερ
• 1 ντομάτα σε φέτες
• Ρόκα ή σπανάκι baby
Διαδικασία
1. Πρώτα ετοιμάζετε τη σάλτσα: Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το φιστικοβούτυρο. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε την πάπρικα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη σάλτσα στο ψυγείο.
2. Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρότερα φιλετάκια ή στικς και το αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε την κέτσαπ και τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά.
3. Χτυπάτε τα αβγά με λίγο νερό μέσα σε ένα μπολ. Σε ξεχωριστά μπολ βάζετε το αλεύρι και τα τριμμένα κορν φλέικς ανακατεμένα με το μίγμα μπαχαρικών.
4. Πανάρετε τα φιλετάκια: Πρώτα τα περνάτε από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από τα τριμμένα κορν φλέικς.
5. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί και τοποθετείτε πάνω του τα παναρισμένα κομμάτια. Ψήνετε για 30 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές αλλά να μη στεγνώσουν.
6. Για να φτιάξετε τα σάντουιτς, χωρίζετε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνετε ελαφρά στη φρυγανιέρα. Μετά τα ανοίγετε και τα αλείφετε με τη σος του φιστικοβούτυρου. Προσθέτετε φιλετάκια κοτόπουλου, ντομάτα και ρόκα ή σπανάκι baby.
7. Σερβίρετε αμέσως!