Θα ενθουσιαστούν όλοι στο σπίτι με αυτό το ποπ κορν. Για να είμαι ειλικρινής, άμα ξεκινήσεις με τούτο το καραμελωμένο αριστούργημα δεν έχεις σταματημό. Κι όμως υπάρχει λύση και τη βρήκα: Το σέρβιρα με παγωτό βανίλια…
Υλικά:
- 11-12 φλιτζάνια έτοιμο pop corn
- 200γρ. βούτυρο LURPAK
- 250γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 καψουλάκια βανιλίνη
- ½ κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 2 ταψιά.
- Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο το βούτυρο. Όταν λιώσει προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε σε μέτρια θερμοκρασία με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθεί με το βούτυρο. Δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε τα υλικά να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει μια παχιά καραμέλα.
- Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά προσθέτετε τη βανίλια, την πάπρικα (αν χρησιμοποιήσετε), το αλάτι, τη σόδα κι ανακατεύετε να διαλυθούν. Όταν ανακατέψετε τη σόδα, η καραμέλα θα φουσκώσει και θα γίνει ιδιαίτερα κρεμώδης κι αφράτη.
- Βάζετε το ποπ κορν σε ευρύχωρο μπολ και ρίχνετε από πάνω την καραμέλα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθεί παντού με την καραμέλα.
- Απλώνετε το καραμελωμένο pop corn στα ταψιά που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά 15 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει η καραμέλα και να γίνουν τραγανά τα pop corn.
- Αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε τα pop corn σκέτα ή όπως αγαπάτε. Εγώ αγαπώ παγωτό βανίλια!