Ένα αφράτο κέικ, ότι πρέπει για πρωινό ή κολατσιό των παιδιών στο σχολείο αλλά και δικό σας. Απλώς τυλίξτε το σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ρίξτε το στην τσάντα!
Υλικά για ένα ταψάκι Διαμ: 26εκ.
- 3 αβγά
- 125γρ. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20γρ.)
- 150γρ. κεφαλοτύρι ξυσμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
- 15 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C πάνω κάτω. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο, σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν και αφήνετε το τηγάνι εκτός φωτιάς.
- Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε τα αβγά και τα χτυπάτε ελαφρά μαζί με τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι. Αφού ενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μίγμα.
- Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε το ξυσμένο τυρί, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τα καρότα, το δυόσμο, τον άνηθο και μπόλικο αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μίγμα σε λαδωμένο ταψάκι διαμέτρου 26εκ. και ψήνετε το κέικ για 40-50 λεπτά περίπου, χωρίς να ανοίξετε καθόλου το φούρνο ενδιάμεσα.
- Ξεφορμάρετε το κέικ σε πιατέλα και το σερβίρετε χλιαρό ή και κρύο κόβοντας κομμάτια και γαρνίροντας, αν θέλετε με φυλλαράκια δυόσμου και ντοματίνια κομμένα στη μέση