Τη λες και φοιτητική αυτή την τουρτίτσα. Αν έχεις στη διάθεσή σου ένα ταψάκι χωρίς πάτο κι ένα φούρνο γκαζιού που δεν ξέρεις να χειρίζεσαι, κι αν το ψυγείο έχει χαλάσει κι είναι στο μάστορα τι κάνεις; Ότι μπορείς… Αυτό έκανα κι εγώ! Όμως η Λίλιαν τη στόλισε με χρωματιστά καραμελάκια, αλλά κι αυτά τελειώσανε πάνω στο «i». Έτσι το ρόλο του γιώτα τον έπαιξε ένα κεράκι γενεθλίων. Ήταν όμως πεντανόστιμη γιατί ήταν φτιαγμένη με αγάπη. Ένας χρόνος Feli για τη Φαίδρα και τη Λίλιαν! Κουράγιο κορίτσια, τα καλύτερα έρχονται!!
Υλικά για τη βάση:
- 300γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
- 225γρ. μαργαρίνη
- 2 κρόκους αβγών
- 3 αβγά
- 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
- 1 φλιτζάνι παρά 2 δάχτυλα ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι παρά 2 δάχτυλα αλεύρι
Για τη μους σοκολάτας
- 125γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 250ml κρέμα γάλακτος
- Καραμελάκια χρωματιστά ή τριμμένη σοκολάτα ή ψημένα και τριμμένα αμύγδαλα ή φουντούκια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και μαγκώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάτο μιας φόρμας με σούστα και αποσπώμενο πάτο. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ανακατεύετε μέσα τη μαργαρίνη να λιώσει κι αυτή.
- Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα τα αβγά με τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια να ενωθούν. Προσθέτετε το μείγμα των αβγών στο μείγμα της σοκολάτας και ενσωματώνετε και το αλεύρι, ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύοντας με σύρμα.
- Αλείφετε τον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας με λίγο ελαιόλαδο και αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να κάνει μια ωραία κρούστα η επιφάνειά του.
- Ξεφουρνίζετε και ξεφορμάρετε το γλυκό μετά από μερικά λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και ετοιμάζετε τη μους.
- Ρίχνετε τη σοκολάτα σε ένα μπολ. Βάζετε τη μισή κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί σε ένα μπρίκι και πριν πάρει βράση την τραβάτε από τη φωτιά και τη ρίχνετε πάνω στα κομματάκια της σοκολάτας. Μετά από λίγο ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
- Χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (125ml) στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί και ενσωματώνετε μέσα το λιωμένο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας με σπάτουλα. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο να σφίξει.
- Όταν θέλετε να σερβίρετε αλείφετε την επιφάνεια του γλυκού με τη μους δημιουργώντας πολλές μικρές κορυφούλες, διακοσμείτε σύμφωνα με το γούστο σας και σερβίρετε.