Τη φτιάχνω και μόνο με πορτοκάλια, αλλά νομίζω τα μανταρίνια της δίνουν άλλη διάσταση. Α, και ο αστεροειδής γλυκάνισος στο σιρόπι. Γιατί κατά βάση είναι ένα σιροπιαστό γλυκό ταψιού. Αν τη σερβίρετε σαν επιδόρπιο, συνοδέψτε τη με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Τη δροσίζει και την ολοκληρώνει.
Υλικά για ένα ταψάκι : 25 Χ 35εκ.
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας (12 φύλλα)
- 4 αβγά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 2 γιαούρτια στραγγιστά
- 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
- 2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 2-3 μανταρίνια Χιώτικα
Για το σιρόπι
- 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 1 μανταρινόφλουδα
Εκτέλεση
- Αφήνετε από την προηγούμενη τα φύλλα ανοιχτά στον πάγκο της κουζίνας να ξεραθούν. Βράζετε τα μανταρίνια σε νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Πριν τα βάλετε στο κατσαρολάκι τα τρυπάτε σε μερικά σημεία με το μαχαίρι. Αφού βράσουν τα στραγγίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν. Τα ανοίγετε στη μέση και αφαιρείτε προσεκτικά τα κουκούτσια τους. Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
- Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 8 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
- Στο μεταξύ αναμιγνύετε μέσα σε ένα μπολ το γιαούρτι με τα αβγά, το ζαχαρούχο γάλα, το αραβοσιτέλαιο και τον πολτό των μανταρινιών. Τέλος ανακατεύετε και τα φύλλα αφού προηγουμένως τα σπάσετε με τα χέρια σε μικρά κομμάτια.
- Λαδώνετε το ταψί σας και αδειάζετε μέσα το μίγμα της μανταρινόπιτας. Ψήνετε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει πολύ καλά το γλυκό.
- Το ξεφουρνίζετε όταν βυθίσετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και το βγάζετε μετά στεγνό. Μετά από λίγο το χαράζετε σε κομμάτια και το σιροπιάζετε ρίχνοντας το κρύο σιρόπι λίγο λίγο με μια κουτάλα της σούπας.
- Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια εκεί που χαράξατε.
2 comments
ωραιες συνταγες
Ευχαριστώ πολύ!