Αυτά τα αφράτα κεκάκια είναι ότι πρέπει για να το κάνετε δυο γλυκές μπουκιές το πρωί με τον καφέ ή για τις πάσης φύσεως ξαφνικές υπογλυκαιμίες. Πρώτα θα τα φάτε με τα μάτια και μετά με το στόμα. Είναι σχετικά άγλυκα και με ελαφρώς υπόξινη γεύση από τα βύσσινα.
Υλικά για 12 κομμάτια:
- 250γρ. αλέύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 1 αβγό μεγάλο
- 150γρ. ζάχαρη
- 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 80ml σησαμέλαιο
- 1 κονσέρβα βύσσινα στραγγισμένα
- 100γρ. σταγόνες σοκολάτας
- λίγη ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και τοποθετείτε 12 χάρτινες θήκες σε ένα ταψάκι για μάφινς με 12 υποδοχές.
- Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κοσκινισμένο κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
- Χτυπάτε με αβγοδάρτη σε ξεχωριστό μπολ το αβγό με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το γιαούρτι κι αφού το ενσωματώσετε, ανακατεύετε στο μείγμα και το σησαμέλαιο.
- Αφήνετε τον αβγοδάρτη και παίρνετε σπάτουλα . Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί όλο.
- Ρίχνετε τα στραγγισμένα βύσσινα και τις σταγόνες σοκολάτας και τα ανακατεύετε κι αυτά με τη σπάτουλα.
- Μοιράζετε το μείγμα στα 12 χαρτάκια και ψήνετε τα μάφινς στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Τα αφήνετε λίγο στο ταψάκι και μετά τα βγάζετε σε σχάρα όπου και τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε πασπαλισμένα με λίγη ζάχαρη άχνη.