Πιτάκια έκπληξη με γέμιση από σοκολάτα και καρύδα που θυμίζουν bounty, εκείνες τις σοκολατένιες μπάρες με την υγρή γέμιση καρύδας. Να τα σερβίρετε μαζί με καφέ ή τσάι θα ενθουσιαστούν οι φίλοι σας.
Υλικά για 24-28 κομμάτια
- 12 φύλλα κρούστας
- 2 φλιτζάνια τρίμμα ινδικής καρύδας
- 250γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
- 2 αβγά
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- ηλιέλαιο για το άλειμμα των φύλλων
για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
- λίγο κακάο
- λίγο τρίμμα ινδικής καρύδας
Εκτέλεση
- Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Προσθέτετε μέσα την καρύδα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά και ανακατεύετε καλά τα υλικά να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ρηχό ταψί.
- Βάζετε τα φύλλα της κρούστας μπροστά σας με την μεγάλη πλευρά καθέτως και τα κόβετε στη μέση σε δύο λωρίδες. Τοποθετείτε τις δεσμίδες των λωρίδων τη μια πάνω στην άλλη.
- Παίρνετε μία μία τις λωρίδες, με ένα πινέλο τις αλείφετε με σπορέλαιο, τοποθετείτε στο κάτω μέρος μια κουταλιά γέμιση, φέρνετε τις δύο απέναντι πλευρές του φύλλου πάνω από τη γέμιση και το τυλίγετε σε ρολό.
- Το τοποθετείτε στο ταψί με την ένωση από κάτω και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Αν θέλετε τυλίγετε εκτός από ρολά και τρίγωνα πιτάκια.
- Ψήνετε τα πιτάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τα ξεφουρνίζετε.
- Αφού κρυώσουν τα πιτάκια τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και λίγο κακάο που ρίχνετε από σουρωτήρι. Τέλος ρίχνετε από πάνω λίγη καρύδα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.