Αυτά τα μπισκοτάκια είναι πραγματικά της ευκολίας. Φτιάχνονται τόσο γρήγορα, χωρίς μίξερ, χωρίς πολλά σκεύη, χωρίς φασαρία. Γίνονται πεντανόστιμα και τρώγονται ακόμα πιο εύκολα…
Υλικά
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνι καρπούς ανάμεικτους (φιστίκι Αιγίνης, αμύγδαλα, κράνμπερις, κουκουνάρι κλπ)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος. Χτυπάτε με σύρμα μέσα σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το λάδι, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα και αφήνετε το σύρμα.
- Ανακατεύετε σε ξεχωριστό μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνετε στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μείγμα. Τέλος ανακατεύετε το μείγμα των ξηρών καρπών.
- Με κουταλάκι του γλυκού μοιράζετε το μείγμα στα ταψιά, αφήνοντας αρκετό περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν αρκετά στο ψήσιμο. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί γιατί αλλιώς θα διαλυθούν.