Μου αρέσει πολύ η γεύση του καφέ στη σοκολάτα, όμως αυτά είναι γούστα κι αν εσάς δεν είναι το καλύτερό σας ή αν θέλετε να φτιάξετε το παγωτό για τα παιδάκια σας, καλύτερα να τον αποφύγετε. Έτσι ή αλλιώς είναι ένα πολύ γευστικό παγωτό. Κι αν αποκτήσετε παγωτομηχανή θα το φτιάχνετε πολύ συχνά, είναι σίγουρο.
Υλικά:
- 350ml κρέμα γάλακτος
- 350ml γάλα πλήρες
- 125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 2 κουτ. γλυκού στιγμιαίο καφέ (προαιρετικά)
- 4 κρόκους αβγών
- 100γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Εκτέλεση
- Βάζετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. Σε μία κατσαρόλα βάζετε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τον στιγμιαίο καφέ. Τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά (χωρίς να αφήσετε να πάρουν βράση) ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά.
- Μέσα σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τους κρόκους των αβγών με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά.
- Προσθέτετε στο μίγμα των αβγών το καυτό μίγμα τους γάλακτος σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς και μεταφέρετε το καινούργιο μίγμα ξανά στην κατσαρόλα. Τη βάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι πήξει ελαφρά η κρέμα, χωρίς να αφήσετε να πάρει βράση.
- Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά κι αδειάζετε το μείγμα στο μπολ με τα κομματάκια της σοκολάτας. Ανακατεύετε κατά διαστήματα και περιμένετε να λιώσει. Αφήνετε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλετε στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά.
- Τότε μόνο το μεταφέρετε σε παγωτομηχανή και το παγώνετε. Στο τέλος θα ανακατέψετε μέσα και τα τσιπς της σοκολάτας. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, ρίχνετε το μείγμα κατευθείαν σε μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζετε και το αφήνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες (μέχρι να πήξει ελαφρώς).
- Το βγάζετε από την κατάψυξη και το ανακατεύετε με πιρούνι να γίνει αφράτο. Προσθέτετε τα τσιπς της σοκολάτας και ανακατεύετε καλά. Ξαναβάζετε το δοχείο στο μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζετε και το αφήνετε στην κατάψυξη για λίγες ώρες.