Τα παιδιά θα τα λατρέψουν, οι μεγάλοι θα ΣΑΣ λατρέψουν. Γίνονται στη φόρμα για τα μάφινς, είναι τα πιο εύκολα τυροπιτάκια του κόσμου, φτιάχνονται με 4 υλικά, ετοιμάζονται σε 5 λεπτά, ψήνονται σε 25 λεπτά και τρώγονται σε χρόνο dt. Ακόμα το σκέφτεστε; Eτοιμάστε δυο ντουζίνες να τα πάρουν τα παιδιά μαζί τους στο σχολείο.
Υλικά για 12 κομμάτια
- 1 φύλλο σφολιάτας ξεπαγωμένο
- 200γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 100γρ. Arla σκληρό τυρί τριμμένο
- 1 μεγάλο αβγό
Εκτέλεση
- Αν είναι κατεψυγμένη η σφολιάτα την αφήνουμε στη συντήρηση αποβραδίς. Την επόμενη τη βγάζουμε εκτός ψυγείου για 5 λεπτά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα με το τριμμένο τυρί και το αβγό.
- Ανοίγουμε στον πάγκο το φύλλο της σφολιάτας με τη μεγάλη πλευρά κάθετα μπροστά μας. Το ισιώνουμε με τον πλάστη και με ένα μαχαίρι το χαράζουμε 2 φορές κάθετα και 3 οριζόντια έτσι ώστε να το χωρίσουμε σε 12 τετράγωνα φύλλα.
- Τοποθετούμε τα 12 φύλλα της σφολιάτας στις 12 υποδοχές ενός ταψιού για μάφιν και μοιράζουμε μέσα το μείγμα των τυριών. Δεν τα παραγεμίζουμε, ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού είναι αρκετό γιατί θα φουσκώσει η γέμιση στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα τα τυροπιτάκια. Τα ξεφορμάρουμε και μετά από λίγο τα σερβίρουμε. Τρώγονται με την ίδια χαρά ζεστά, χλιαρά ή κρύα.
Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak