Μια τούρτα παγωτό υπερπαραγωγή στο μάτι αλλά σχετικά εύκολη στην εκτέλεση. Στην ουσία πρόκειται για μια παγωμένη κρέμα με ενδιάμεσες λεπτές στρώσεις αληθινής σοκολάτας, που φορμάρουμε και στο τέλος διακοσμούμε με μαρεγκάκια πασπαλισμένα με κακάο πριν το ψήσιμο. Μην το φοβηθείτε, είναι ένα γλυκό που θέλει τρόπο να γίνει, χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερο κόπο. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να το φτιάξετε, μόνο και μόνο για να κάνετε χαρούμενους τους αγαπημένους σας.
Υλικά για 8 -10 άτομα:
- 600ml κρέμα γάλακτος
- 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
- 1 βανιλίνη
- 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για τη διακόσμηση
- 3 ασπράδια αβγών
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 βανιλίνη
- Λίγο κακάο σε σκόνη
- 200ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και κάνουμε το εξής: Τοποθετούμε σε ένα ευρύχωρο δίσκο ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε πάνω τη λιωμένη σοκολάτα. Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο κομμάτι χαρτί και ισιώνουμε με σπάτουλα. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη βανιλίνη σε σαντιγί και μόλις πήξει ξεκινάμε να προσθέτουμε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα. Όταν το μίγμα γίνει αφράτο και κάπως σταθερό σταματάμε το μίξερ.
- Ντύνουμε με πλαστική μεμβράνη μια φόρμα του κέικ μακρόστενη και αδειάζουμε μια μικρή ποσότητα από το μίγμα σε πάχος ένα δάχτυλο περίπου.
- Βγάζουμε τη σοκολάτα από το ψυγείο και την κόβουμε σε μακρόστενα φύλλα όσο περίπου το εμβαδόν της φόρμα μας.
- Τοποθετούμε ένα φύλλο σοκολάτας στη φόρμα πάνω από το παγωτό, συνεχίζουμε με μια λεπτή στρώση παγωτού, πάλι σοκολάτα, ξανά παγωτό, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
- Αφήνουμε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει εντελώς κι ετοιμάζουμε τα μαρεγκάκια.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα και να κάνουν μικρές κορυφές και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας κάθε λίγο μικρή ποσότητα ζάχαρης. Όταν πάρει η μαρέγκα όλη τη ζάχαρη και γίνει σφιχτή, γυαλιστερή και αφράτη, είμαστε έτοιμοι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100οC και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ρηχό ταψί. Με ένα κουταλάκι παίρνουμε μικρές ποσότητες μαρέγκας και τις τοποθετούμε απλωτά στο ταψί. Πασπαλίζουμε τα μαρεγκάκια με κακάο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 50 λεπτά περίπου μέχρι να σκληρύνουν και να μείνουν λευκά. Σβήνουμε το φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσουν μέσα.
- Όταν το παγώσει το γλυκό μας, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, στην πιο δυνατή ταχύτητα του μίξερ μας. Ύστερα ξεφορμάρουμε το παγωτό σε μακρόστενη πιατέλα, αλείφουμε όλη την επιφάνειά του με τη σαντιγί και κολλάμε πάνω και στα πλάγια τα μαρεγκάκια.
- Το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να έρθει η ώρα να σερβίρουμε. Το βγάζουμε 5 λεπτά πριν να ξεπαγώσει λίγο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε!!